Francais     English     
Creatieve_Vakantie_Frankrijk

Anagama Workshops

algemeen thema's Raku Kristalglazuur Anagama Céramiquilt
Creatieve_Vakantie/Creatieve_Vakantie_Frankrijk_Shino_Glazuur

Anagama

ANAGAMA (workshop voor beginners en gevorderden)
Slechts enkele malen per jaar hebben wij deze zeer bijzondere primitieve houtstook op het programma staan. In onze Anagama houtoven gebruiken we oeroude glazuur recepten met slib en en vermalen steensoorten waarmee we de potten decoreren.

Potten_uit_mini_Anagama

Het slib en het glazuur versmelt in lava-achtige stroompjes op het werkstuk en blijft na afkoeling verglaasd achter op het keramiek. Een Anagama is oorspronkelijk een  oven uit 600 na Chr waar de hele jaarproductie van een Japanse pottenbakker in ging.

Keramiek Frankrijk

Onze Anagama is een kleine variant met een inhoud van 200 liter. Tijdens de laatste dag van de workshop beginnen we s' morgens heel vroeg bij toerbeurt te stoken.  Het vuur en de assen die langs de potten gaan, verglazen en kleuren de klei op een unieke wijze. Deze primitieve manier van stoken heeft uiteraard haar geheel eigen charme. De Anagama ovens en technieken bestonden al duizend jaar in Japan voordat de eerste Raku geboren werd.

Anagama laden

De Japanners werkten reeds met zeer eenvoudige glazuurrecepten, maar hadden en hebben nog steeds een fascinatie voor het effect dat vuur en as op een pot achter kunnen laten. Er is een heilig ontzag voor de rivier van vuur die door de oven gaat. 

Creatieve_vakantie_Frankrijki_Pottenbakken

Kenners hebben een naam voor elk soort brandplek en kunnen aan de vlameffecten op de pot zien waar deze in de oven heeft gestaan. Het werk wordt aan extreme temperaturen bloot gesteld, zo hoog dat het keramiek bijna lava-achtig vervormt. In Japanse ovens worden “golfbrekers” geplaatst om het vuur te leiden. Hoe hoger de temperatuur hoe harder en glasachtiger de scherf wordt; als men er tegenaan tikt is de klank hoger en zuiverder. Wij kunnen u verzekeren dat ook onze 200 liter Anagama een fantastische ervaring is. Laden van
                  houtovenZeker als er bij 1280 graden een constante rivier van vuur van ruim 5 meter lengte door onze oven stroomt en vervaarlijk uit de schoorsteen schiet. En wij verzekeren u dat u na deze week met heel andere ogen naar het harde gevlamde gebruiksgoed zult kijken en ook het verschil zult voelen.
Wij hanteren één duidelijk totaal bedrag voor workshop + verblijf + eten + drinken zonder extra kosten!
Zie Prijzen
Er is keuze uit meer dan 18 verschillende weken per jaar zie Data

Hier kan je Boeken Je bent van harte welkom!

Atelier de Céramique Filarski voor een creatieve keramiek vakantie.
Pottenbakken in Noord Frankrijk.algemeen thema's Raku Kristalglazuur Anagama Céramiquilt