Bo Filarski Frankrijk Cursus Vannecourt

CONTACT-BOEKING

Taal

Leuk dat je wil komen!


Ontdek een wereld van klei en vuur: KLIK HIER VOOR HET BOEKINGSFORMULIER

Locatie:

Vannecourt
     Frankrijk

Bereikbaarheid

Auto: Vannecourt is eenvoudig te bereiken met de auto. Na boeking ontvang je van ons een routebeschrijving.

Openbaar Vervoer:
 Je kunt ons met het openbaar vervoer bereiken door de trein naar Morhange te nemen. In Morhange halen we je dan op van het station.


Contact Informatie

De Kleischool, Keramiekcentrum
 van Bo Filarski en Annetje Creemers
15 Grand' Rue
57340 Vannecourt
Frankrijk
info@dekleischool.nl

contact informatie
Potten Vuur Heerlijke Maaltijden Ovens
     Draaischijven Klei Rustig Dorpje
     FrankrijkFilarski Pottenbakken Cursus Draaien Raku
     Pot

Algemene Voorwaarden

Je kunt eenvoudig boeken via onze boekingsmodule. Na ontvangst van jouw aanmeldformulier sturen wij je een voorschot-nota à € 100,00 p/p om te boeken. Twee maanden voor aanvang betaal je het resterende bedrag, dit bedrag dienen wij zes weken voor aanvang van de workshop ontvangen te hebben. Wij hebben slechts een beperkt aantal plaatsen (kamers of kampeerplaatsen). Deze plaatsen zijn gereserveerd voor deelnemers aan de workshop. Extra gasten kunnen wij vergunning-technisch helaas niet herbergen noch van maaltijden voorzien.

Kleding, vuur en gevaarlijke stoffen

Tijdens een workshop dient men kleding te dragen die vies mag worden. Klei kan vlekken geven die moeilijk of niet te verwijderen zijn. Bij het stoken adviseren wij katoenen (geen nylon) kleding te dragen met lange mouwen en leren schoenen. In de Anagama weken zijn bij de stook leren laarzen of hoge leren wandelschoenen en een zware katoenen broek gewenst. Bezoek aan De Kleischool in Frankrijk is geheel voor eigen risico. Glazuur kan schadelijk zijn voor de ongeboren vrucht. Gebruik aanwezige beschermingsmiddelen.

Verbruik workshop materialen

Materiaalverbruik maximaal 20 kilo klei per week, maximaal te bakken 2x 6,5 liter volume per week.

Gehandicapten

Onze oude boerderij is helaas niet rol-stoel toegankelijk. Er zijn veel drempels en bij mooi weer eten we regelmatig buiten op een plaats die bereikt wordt door een klein hellinkje op te gaan.

Maaltijden en diëten

Onze maaltijden zijn op basis van ‘table d'hôte‘, vervaardigd met verse producten. Table d'hôte betekent "bij de gastvrouw/heer aan tafel" en is een Frans concept zonder individuele keuze. Wij zijn geen restaurant en kunnen geen rekening houden met individuele menu's of diëten. De enige uitzondering: wij verzorgen op verzoek (vooraf aan te geven bij het boeken! ivm inkopen) vegetarische schotels. Wij verzorgen geen veganistische, lactosevrije of glutenvrije maaltijden. Verschillende maaltijden bevatten gesmolten kaas, deeg of pasta. Bij het ontbijt en de lunch zijn er minimaal 3 soorten brood, muesli, yoghurt, fruit, vleesbeleg, minimaal vier soorten kaas en diverse soorten huisgemaakte confituren. Op verzoek serveren we amandelmelk, glutenvrije crackers en glutenvrije havermout, en noten.

Honden

Er kunnen geen honden meegenomen worden.

Kinderen

Een kind kan en mag actief deelnemen, maar er zijn geen speciale activiteiten gericht op kinderen en er is niet iemand die het kind speciaal in de gaten houdt. Je dient zelf als ouder te beoordelen of jouw kind enige mate van zelfstandigheid aankan. Kinderen die enige concentratie kunnen opbrengen vinden het over het algemeen ontzettend leuk om mee te doen. Als jouw kind zich zonder begeleiding van ouderen kan vermaken zijn er naast het kleien wel voldoende leuke dingen om te doen. Fruit plukken in de boomgaard, een hut bouwen, zwemmen in het zwembad (er is geen badmeester!), spelen aan de pingpongtafel. Let er op dat als je druk bezig bent met de cursus, je geen zicht heeft op hetgeen jouw kind doet. Jij blijft verantwoordelijk. Er is een afgebakend terrein, maar het terrein is groot en een kind kan makkelijk onder een hek door kruipen. Graag hebben wij vooraf even overleg.

Langer verblijf of extra gasten

Wij hebben slechts een beperkt aantal plaatsen (kamers en kampeerplaatsen). Deze plaatsen zijn gereserveerd voor deelnemers aan de workshop. Langer verblijf voor of na de workshop is helaas niet mogelijk. Wij mogen enkel op basis van table d'hote maaltijden serveren aan overnachtende gasten.

Annuleren en verzekeren

Annuleren kan tot 6 weken voor aanvang. De kosten bij een annulering tot zes weken voor aanvang zijn gelijk aan de boekingskosten (namenlijk de voorschotnota van € 100,00 p/p). Indien de nota van de hoofdsom niet binnen de gestelde termijn betaald wordt, houden wij ons het recht voor dit als een annulering op te vatten en de workshopplek aan een ander aan te bieden.
Zes weken voor aanvang kan er niet meer geannuleerd worden! Zorg dus voor een adequate annulerings- en reisverzekering. Een annulering is vaak vanwege iets (zeer) ernstigs. Hoe begripvol we ook zijn, wij kunnen op korte termijn een vrijgevallen plaats niet meer opvullen. Voor een relatief klein bedrag kan je het risico afdekken dat je toch het hele bedrag moet betalen (of betaald hebt) terwijl je onverhoopt niet kan komen.

Prijscorrectie 2024 indien zich extreme inflatie voordoet

Op het ogenblik (eind september 2023) dat wij de data en prijzen voor het seizoen 2023 publiceren is er wereldwijd sprake van veel onduidelijkheid over de ontwikkeling van prijzen (het algemeen prijsindexcijfer en de inflatie).
Onze prijzen zijn momenteel gebaseerd op het algemeen prijsindexcijfer van eind september 2023 en de verwachte stijgingen in 2024. Indien de inflatie en het prijsindexcijfer tussen september 2023 en het begin van jouw workshop in 2024 meer zal bedragen dan 7%, behouden wij ons het recht voor om een opslag / prijscorrectie in rekening te brengen. Indien hier sprake van is, berichten wij je dit uiterlijk twee maanden voor aanvang van de workshop zodat je eventueel kan annuleren, als je dat wilt.Schrijf je in voor de blog!

Word tijdig op de hoogte gehouden van nieuwe data en activiteiten. Wil je daarover een bericht ontvangen, meld je dan aan voor onze blog (info 1 x per maand).

Klik hier om lid te worden: Kleischool-blog

   Gratis e-Book

De Mirabellenboom

Ontvang gratis de interessantste verhalen gegroepeerd in De Mirabellenboom en word (gratis) lid van onze blog over Creatieve Vakanties. Vraag nu ons gratis Ebook De Mirabellenboom aan. Gratis e-boek over ons leven rond aardewerk, vuur, klei, ovens... in de rust en eenvoud van een klein dorpje in de Lorraine. Door Bo Filarski en Annetje Creemers


   Draaicursussen Pottenbakken DVD's

Leer goed centreren en optrekken. De techniek van het draaien, duidelijk stap voor stap uitgelegd. Centreren zonder groot gevecht door slim te werken met je gewicht en niet je kracht. Ook jij kan het leren. DVD 1: Basiscursus Pottenbakken DVD 2: Draaitechnieken Hoge en bolle halsflessen draaien.
Bestel hier

Draaicursus Pottenbakken DVD

TERUG NAAR MENU

Atelier de Céramique Filarski /De Kleischool / Atelier d’Hôte SAS 519 552 574 R.C.S. METZ Siret 519 552 574 00013 + 519 552 574 R.C.S. AGEN Siret 51955257400021 Activité Code NAF : 8552Z : Enseignement culturel, Capital Social € 30.000,00 - TVA No: FR42519552574