Pottenbakken Leren Draaien

GASTENBOEK


Taal

Lees de reacties van onze gasten


Plaats een bericht in het gastenboek: KLIK HIER

Hilda
[21 mei ,  2024]
In de week van 12 -18 mei '24 heb ik de kleischool in Vannecourt bezocht. Het was de eerste keer dat ik ging pottendraaien. Met de duidelijke uitleg van Bo kon ik goed aan de slag en wat vond ik het leuk. De hele week was verzorgd met eten, drinken en overnachtingen. Wat een verwennerij. Annetje maakte heerlijke gerechten, elke avond was dat weer een verrassing. Kortom een heeeerlijke week. Echt een aanrader.

Thea
[13 mei ,  2024]
Wij waren hier in de week van 19 april 2024. Ondanks dat het de koudste week van het jaar was hebben we een super draai-week gehad. Bo leerde ons met vaste hand en veel geduld binnen korte tijd centreren. Dat had ik voordien niet durven denken. Met de nodige aaah's en oooh's en hier en daar een zucht, bereikten we leuke resultaten. We werden steeds enthousiaster want we hadden de Raku stook in het vooruitzicht! Ook weer een belevenis op zich! Door Annetje werden we verwend met o.a. koffie, wijntje en lekker eten met verse producten en we kregen info over de omgeving etc. Nog een paar uitstappen gemaakt naar kunstenaars. Zo zagen we ook nog wat meer van de omgeving, mooi daar! Het ontbrak ons aan niets. In elk bedje lag een elektrisch dekentje om ons warm te houden in de nacht, lekker! In de avond hebben we veel gelachen, gezongen, soms met gitaartje erbij. Kortom, het was een heerlijke, ontspannende week waarin we ook nog leuke nieuwe mensen hebben ontmoet. Nogmaals dank Bo en Annetje. Hartelijke groet van Inge, Ingeborg, Lianne, Tine en Thea

Zsuzsa
[29 april ,  2024]
The first time that I have been on a "clay-holiday" and it has been fantastic! Bo's tutelage and clear explanations helped me bring home some great pieces. The warm welcome, the hospitability and of course Annetje's tasty dishes definitely contributed to a week full of art, fun conversations and learning. My expectations have been far exceeded in the best way possible. Until the next time!

Liesbeth
[7 mei ,  2023]
Het was weer een fantastische week in Vannecourt. Vind jullie een enthousiast bekwaam energiek stel. Weer van alles geleerd van Bo en leuk om te werken met elkaar op alle niveaus in de prachtige schuur!
Dank jullie wel!


Yvonne
[6 mei ,  2023]
Heerlijke combinatie  van draaien en verwend  worden op het mooie Franse platteland.
Bo geeft echt goed les en Annetje is een uitstekende keukenprinses.
Geschikt voor beginners en gevorderden.

Kees
[6 mei ,  2023]
Dank jullie voor de heerlijke week  Ik draai nu lekker door!

Carla
[13 september ,  2022]
10 jaar geleden was ik een week te gast samen met mijn vriendin Helmy en heb veel geleerd en plezier gehad . Afgelopen week zag ik op Belgische zender de Schaal van Pascalle en daar was Bo kort in te zien en kwam er een herinnering weer boven. Ik heb toen genoten en zit nog steeds met mijn handen in de klei.

Gonnie
[13 september ,  2022]
Na 12 jaar weer terug in Vannecourt.
Hard werken, veel leren, veel lachen en mooie gesprekken.
Stoken in de anagama oven is een byzonder proces en wat een mooie resultaten.
Dus vraagt naar meer.
Bo en Annetje verwennen je de hele week, waardoor je helemaal loskomt van de dagelijkse beslommeringen. Mijn dank daarvoor. Dank dank dank voor deze mooie week.

Francis
[13 september ,  2022]
Het was weer een feestje in Vannecourt! De anagama stook is niet alleen qua resultaat prachtig maar het hele proces van houtkloven, 24 uur stoken is een belevenis op zich. Gezellige mensen, lachen, lekker eten en toch weer nieuwe dingen leren, zelfs in de 4de keer dat ik nu geweest ben is echt een super vakantieweek! Dank aan de gastvrouwen en de fijne groep! Francis

Katja
[10 september ,  2022]
Voor de 4de keer terug in Vannecourt! Het voelt als thuiskomen. Wat een heerlijke week was dit weer. Superfijne sfeer, lekker eten, in de watten gelegd worden, op heel korte tijd veel bijleren, een hele week met je handen in de klei … beter dan dat wordt het niet. En dan die anagama oven … Dat is echt een heel avontuur. Geweldig om mee te maken.
Ik kijk uit naar mijn dagelijks momentje instant geluk als ik ‘s morgens koffie drink uit een zelfgemaakt taske (voor de Nederlanders: kopje ;-)) en intussen tel ik al af tot ik volgend jaar terug kan gaan. Dankjewel Bo en Annetje en Ruby en Cindy!!!

Yvonne en Theo
[3 september ,  2022]
We hebben een geweldige week gehad. Bo leert je echt goed draaien en heeft veel geduld om het iedere keer opnieuw uit te leggen. Annetje is een geweldige kok en gastvrouw die ons de hele week met heerlijk eten heeft verwend. Kamperen op het terrein was prima heel veel ruimte om een eigen plek te creëren.
De laatste dag gingen de ovens open en dan is het een geweldig cadeau om te zien wat daar uit komt.
Bedankt voor alles Bo, Annetje en Ruby

Maria
[3 september ,  2022]
Wat heb ik een heerlijke week gehad bij BO en Annetje! De locatie is prachtig, het eten heerlijk, de gastvrijheid enorm en de workshops fantastisch! gisteren in de bus weer naar huis gereden vol schatten, allemaal zelfgedraaide kommetjes mooi in de kristalglazuur ben er zo trots op. Ik kom zeker weten volgend jaar gewoon weer.

Wendy
[12 juli ,  2022]
Heerlijke week gehad. Heel veel geleerd. De hele week verwend met lekker eten. Duizend maal Dank Bo en Annetje. Ik heb genoten .

Anneke
[11 juli ,  2022]
Natuur, rust, arbeid (een beetje dan want je wordt enorm verwend maar zit wel volledig in de processen zonder er moe van te worden) leren, vrijheid en vriendelijkheid van en door “echte” mensen! DANK Bo en Annetje dat jullie dat allemaal delen.

Anet
[18 juni ,  2022]
Heerlijke week gehad waar ik nog lang aan zal terugdenken.
Dank Bo en Annetje, dank aan de fijne groep en dank aan mijn reisgenoten. Het voelde als een familie weekje, vertrouwd en veilig.
Lieve groet Anet

Francis
[17 juni ,  2022]
Wauw! Wat heb ik genoten deze week. Van het draaien, de nieuwe techniek die ik leerde en waar ik meteen sprongen mee maakte. De rust, de gezelligheid, de natuur, het heerlijke eten en een fijne groep. Allemaal bedankt, Bo en Annetje tot ziens !

Kees
[17 juni ,  2022]
Wat een week! Van begin tot eind iedere minuut genoten.
Ik was - denk ik - de minst ervarene en oudste van onze groep.
Het draaien en centreren lukte me voor geen meter. En dan zie je de anderen allemaal vazen en cilinders toveren. De eerste dag frustreerde me dat best wel. Zeker omdat ik toch al best veel lessen had gevolgd bij andere pottenbakkers.

Maar, jeetje, wat een klasse docente hadden we in Bo.  Vol geduld nam ze mij apart.en leerde mij in een kwartiertje tijd de kneepjes van het vak.
Het volgende half uur produceerde ik zowaar een vaasje met bolle buik. Trots als een aap showde ik de creatie aan iedereen.

De groep was echt heel lief. Op een gegeven moment had ik nog maar drie stukken gedraaid.  Twee pottenbakcursisten (mooi woord voor Scrabble) boden toen aan om een pot voor mij te maken. Dat was niet tegen een dove gezegd. Kon ik mooi sier maken met andermans werk. 😃

Om een kort verhaal lang te maken. Het was echt een fantastische week. Veel, heel veel geleerd.
En dat crystal glazuren… mijn hemel wat een onvoorspelbaar en onvoorstelbaar resultaat.

Bo en Annetje, werkelijk een paar apart. Op en top gastvrouwen. Ook dochter Ruby is een parel om te koesteren.
Van hieruit, Ruby. Zet ‘m op in Australië en dat je maar gauw je rijbewijs haalt.

Annetje en Bo, hartstikke bedankt. Wellicht tot volgend jaar.  

Medecursistes, jullie ook bedankt voor de gezellige en saamhorige sfeer en hopelijk nog eens tot ziens. Maar dan beloof ik dat ik jullie er allemaal uitdraai. Mwahaha.

Kees van Gennip

Anette ter Braak
[14 juni ,  2022]
Alleen maar gezelligheid, inspiratie en zaligheid. Mijn handen hebben hard gewerkt met de klei, en mijn buikspieren hebben hard gewerkt met het lachen.
Bo en Annetje en super leuke groep: Bedankt voor de kei toffe week!!!

Elke
[22 mei ,  2022]
De voorbije week bij Bo en Annette was onvergetelijk. We werden in de watten gelegd! Op culinair gebied alleen maar lof, al wat nodig was, was altijd aanwezig! De begeleiding van Bo tijdens de draailessen, heeft mijn kunnen en kennen naar een hoger niveau getild. De Rakustook aan het einde van de week was de kers op de taart. Zelf de handen uit de mouwen en vanuit de hitte van de oven, de prachtigste werkstukken tevoorschijn zien komen. Berde kregen we de kans om enkele plaatselijke kunstenaars te bezoeken en aan het werk te zien, enorm inspirerend was dat! Dankjewel voor de mooie ervaring en tot snel!

Mieke
[22 mei ,  2022]
Voor de vierde keer, tja dat doe je als je het zo naar je zin hebt bij de Kleischool van Bo en Annetje ! Heerlijk een week mezelf in de klei dompelen, met  groepsgenoten die dezelfde passie delen en de kundige  begeleiding van Bo.  Ook fijn om te zien hoe zo’n groep begint en hoe dat na een paar dagen is, je went snel aan elkaar, was ook een leuke mix van Belgen en Hollanders, we “ verstaan” elkaar wel!  Ik kijk er steeds naar uit en geniet van de gastvrijheid, de heerlijke maaltijden en de geweldig creatieve  en ongedwongen omgeving. Wat mij betreft……. Tot volgend jaar!

Carine
[22 mei ,  2022]
Voor de 4de keer naar de kleischool geweest en telkens weer geniet ik met volle teugen.  Niet alleen door het bezig zijn met klei maar ook de omgeving, de rust, het lekkere eten, de gastvrijheid maar zeker ook de geweldige humor van Bo,!    Genieten telkens weer ♥️

Tineke
[16 mei ,  2022]
Het was een heerlijke en ontspannende week waarin ik helemaal werd ondergedompeld in het proces van klei, draaien, afdraaien, stoken, glazuren met kristalglazuur en weer stoken, met prachtige resultaten! Ook het Afrikaanse vuur was een leuke belevenis en mooie afsluiter van de week. We werden steeds geweldig verzorgd met lekker eten en drinken, allemaal buiten, in de zon of in de schaduw van een kersenboom, in rust en ruimte.
Bedankt, Bo en Annetje, ik ben weer een stapje verder op mijn kleiweg en vol ideeën voor de volgende stappen!

Carolien
[07 mei ,  2022]
Rust, Reinheid en Regelmaat zei  mijn Oma altijd, dat heeft een mens nodig. Die reinheid is een dingetje want je zit natuurlijk wel met je handen de hele dag in de klei. Maar goed ,even een lekkere douche na een dag hard werken (evt. daarna een verfrissende duik in het zwembad), heerlijk. De rust (wij sliepen zomaar een uur of 9 per nacht) en de regelmaat zijn hier zeker op te doen. Wat een fantastische omgeving, de glooiiende velden, de vogeltjes, de boerderij zelf. En een fijn dagprogramma zorgt voor de regelmaat, een paar uur per dag aan het werk, driemaal daags op tijd een heerlijke gezonde home-cooked maaltijd. Daarnaast hadden we voldoende tijd om een fijne wandeling te maken of nog even 'door te draaien'. Kortom, een topweek! Annetje en Bo, jullie ga me zeker nog eens terugzien.


Saskia
[06 septemner ,  2021]
Alweer 2 prachtige weken bij Bo, Annetje en Ruby gehad. Bo is een zeer vakkundige Pottenbakker, didactisch sterk met een aanstekelijk enthousiasme voor haar werk. Of je nu beginner of gevorderd bent, iedereen krijgt de aandacht die gewenst is. Annetje staat garant voor een perfecte algehele verzorging dm.v. heerlijk eten met alles erop en eraan. Gastvrijheid en Aandacht met hoofdletters ! GA naar Vannecourt en geniet ! Tot de volgende, Saskia

Jenny
[29 augustus ,  2021]
Top vakantie! Genieten is het woord. Zeer leerrijke cursus, heldere uitleg, niets dan leuke mensen, lekker eten en vooral een warm en gezellig ontvangst. Voor mij de eerste kennismaking met pottenbakken, maar krijgt zeker een vervolg!

Maaike en Marlous
[26 augustus ,  2021]
Bo en Annetje, dank voor een fantastische week. Alles klopte! De lessen van Bo, de kampeerplek tussen de fruitbomen, het zwembad, het eten van Annetje en zelfs het weer was fantastisch. Dit was de eerste maar zéker niet de laatste keer.

Karin
[25 augustus ,  2021]
Het was genieten! Nadat ik bij andere pottenbakkerscursussen het draaien en centreren maar moeilijk onder de knie kreeg waren de uitleg en methode van Bo een verademing. Nu heb ik die klei binnen een paar seconden waar ik hem hebben wil en lukt het draaien veel beter. Dat alleen al was super. Maar de geweldige tuin, de binnenruimte, de bedden, de gezellige mensen en het heerlijke eten maakten het nog veel mooier. Het was geweldig. Bo, Ruby en Annetje bedankt. Volgend jaar komen we weer!

Nienke en Rowen
[23 augustus ,  2021]
Lieve Bo en Annetje, Wat hebben wij een heerlijke week gehad! Bo heeft ons zoveel geleerd en we hebben genoten van Annetjes kookkunsten. Jullie gastvrijheid is hartverwarmend. We komen terug!! Heel veel liefs

Thea
[09 augustus ,  2021]
Ik heb enorm genoten van een heerlijke week pottenbakken.De lessen werden heel duidelijk en geduldig uitgelegd door Bo. Daarnaast werden we de hele dag door verwend door Annetje met hulp van dochter Ruby.We waren met een hele leuke groep die onderling veel contact met elkaar hadden. Hoogtepunt van de week was de Rakustook. Het was een heerlijke week!Ik heb genoten van de lessen en de hartelijkheid van Bo en Annetje. Ik kom zeker terug!

caroline robbrecht
[07 augustus ,  2021]
Wij ( Ida en ik ) net thuis met een overvolle doos zelfgemaakte potjes , het ene al wat beter dan het andere , maar erg content en happy met de beoogde resultaten als beginnelingen pottendraaisters. We werden op alle mogelijke manieren door Bo , Annette en Ruby verwend met heerlijkheden uit de oven . Ook de mede cursisten waren leuk en heerlijk om gesprekken mee te voeren in de mooie rustgevende tuin !! Veel bijgeleerd op een leuke , ontspannen sfeer … Nog eens bedankt , Bo , Annette , Ruby en fijne Nederlandse en Luxemburgse mensen voor deze heerlijke week , die we niet vlug zullen vergeten ! Nu vlug eens stoefen met de zelfgemaakte potjes ( stoefen = vertaald in het Nederlands “ pochen “ of eens goed opscheppen !) Xxx

Rita van kleef
[07 augustus ,  2021]
Vandaag teruggekomen uit Vannecourt. Een geweldige week gehad bij Bo en Annetje. Wat hebben we veel geleerd dankzij de heldere uitleg en het geduld van Bo. En wat zijn we verwend met heerlijke verse maaltijden , en tussendoor lekkernijen allemaal gemaakt door Annetje en Ruby. Een leuke groep mensen , heerlijk creatief bezig zijn, nergens aan hoeven denken wat kun je je nog meer wensen? Nu vol trots koffie drinken uit mijn zelfgedraaide prachtig geglazuurde mokken. Volgend jaar zeker weer terug!

Annemieke en Iris
[07 augustus ,  2021]
Als beginnende pottenbaksters hebben we een ontzettend fijne week gehad. We zijn verwend met het eten en de enorme gastvrijheid. Er ontbrak ons aan niets. Een hele gezellige en fijne groep mensen ontmoet. Het draaien wordt ontzettend goed uitgelegd en we zijn dan ook met een hele doos vol zelfgedraaide potjes terug naar Nederland vertrokken. Het raku stoken op de laatste dag was een mooie afsluiting van een leerzame, boeiende en leuke week. Bedankt!

Lijda en Meryem Kaya
[07 augustus ,  2021]
Dit jaar is het derde jaar dat we ons hebben laten verzorgen door Bo en Annetje. Wat een heerlijke week, weer. Dit keer was het thema de Anagama. Wat een avontuur om het vuur zo hoog op te stoken. Bo kan geweldig uitleggen en laten voelen hoe het moet. De sfeer met de mede-cursisten was weer ouderwets goed. En ook voor eten, drinken en verblijf was weer goed gezorgd. Bo, Annetje en Ruby, dank voor deze fijne (werk)vakantie! We hebben nu de drie glazuurthema's doorlopen. Eens goed nadenken wat we volgend jaar gaan doen! Groetjes!

Claartje van Leeuwen
[04 augustus ,  2021]
Anagamaoven: voor het eerst meegemaakt. Heel bijzonder! Volgend jaar weer! En grote schalen gedraaid! Het was een heerlijke week. Het gaat veel te snel voorbij. Maar ik geniet van mijn mooie resultaten. Ook de groep was heel prettig. BO en Annetje bedankt voor alles en Ruby voor je steun snachts bij de oven!

Ineke
[25 juli ,  2021]
Ik ben nog aan het nagenieten van een heerlijke week draaien, lekker eten, kamperen in de mooie tuin, en fijn gezelschap. En ook van het feit dat ik nu veel beter kan centreren. Bo en annetje bedankt voor jullie liefdevolle begeleiding, aandacht en zorg. Ik hoop volgend jaar weer te komen.

Bieke en Sofie
[16 juli ,  2021]
Beste Bo en Annetje, Wij goed thuis geraakt wel heel veel water en direct onze kelder kunnen opkuisen… was overstroomd met veel modder 🙈 maar alles onder controle. Super bedankt voor het fijne en warme onthaal en de fantastische creatieve week. We zullen er nog lang van nagenieten en komen zeker nog terug. 👍🤗 lieve groetjes Bieke en Sofie x


Ingrid
[11 juli ,  2021]
niets anders hoeven dan achter de draaischijf gaan zitten en met de handen in de klei. Goede begeleiding veel ruimte om te oefenen en daarbij in een prachtige boomgaard kamperen. Een week niet denken wat zal ik eens eten ( want dat doet Annetje voor je en hoe!)geen boodschappen, geen winkels geen ruis. In de natuur met een klein groepje 'kleigekken'. Heerlijk! Volgend jaar weer.

Haro
[28 juni ,  2021]
Leerzaam, inspiratie, vreedzaam en rust! met dat gevoel reed ik weer naar huis. Bo, Annetje en Ruby hebben daar iets bijzonders gecreëerd. Voor wat betreft het draaien ben je bij Bo echt aan het juiste adres. Goede uitleg, begeleiding en echt veel tijd om te draaien. Annetje legt je helemaal in de watten wat de verzorging betreft. En dat alles in een prachtige omgeving. Een heerlijke tijd gehad dus:-)

Ankie
[28 juni ,  2021]
Wederom een geweldige week gehad. Veel geleerd,gedraaid, gegeten, gelachen. Al 4 keer geweest. Volgend jaar weer.

Mia Stark
[21 november ,  2020]
ik heb alleen de eerste dvd gekocht ik ga nl nooid met vacantie maar wat een fantastische dvd zeer duidelijke uitleg en aanwijzingen. heel andere technieken dan ik tot nu toe gewend was. vooral het centreren gaat nu veel makkelijker. ik heb vandaag de 2 e dvd ook maar besteld. ik ben heel blij jullie ontdekt te hebben.

Margaretha
[15 oktober ,  2020]
2 weken bij Bo en Annetje zijn voorbij gevlogen. Een waterval van bruikbare informatie die Bo rijkelijk deelt Annetje die overloopt van gastvrijheid. Aan alles is gedacht. Een vergeten zaklampje een paraplu mocht het regen. Een super Bed en Breakfast, tot in de puntjes verzorg, al was dat niet de reden dat ik hier heen kwam. Ik wilde houtstoken en draaien. Ik draaide al een tijdje, maar nu vallen de kwartjes op zijn plaats. Nu kan ik stevig centreren, en glijdt de klei moeiteloos tussen mijn vingers door terwijl ze mijn bewegingen gehoorzaamt. Twee super vrouwen. Als ik ze in een woord zou moeten vatten is dat “gul”. Gul op alle fronten.

Hilde
[11 oktober ,  2020]
Het was een echte verademing om weer eens een weekje in Vannecourt te zijn en enkel maar aan klei te moeten denken. Dankzij jullie ongelooflijke inzet, want zonder hulp vanwege coronamaatregelen, zijn we toch weer ontzettend verwend.

Lotje en Dafna
[06 oktober ,  2020]
We hebben ontzettend genoten in Vannecourt bij Bo en Annetje, alweer voor de derde keer! We blijven terugkomen voor de ontzettend goede draailessen van Bo en het heerlijke eten van Annetje. Het was weer heel gezellig met alle anderen en we konden ons makkelijk aan de corona maatregelen houden. We raden het iedereen die nog niet kan draaien of juist wel al kan draaien aan om naar Vannecourt te gaan, de hemel voor elke pottenbakker!! Tot volgend jaar!

Annet
[01 oktober ,  2020]
Graag zet ik nog een reactie in het gastenboek voor Annetje, Bo en Ruby. Ik geniet nog steeds na van deze bijzondere plek, met bijzondere mensen. Heel de week werd ik ontzorgd, ik ging mee op de flow van potten draaien, maaltijden, thee momenten, over stoken, kletsen, rusten, te midden van een fijne groep gelijkgestemden. Het atelier in Vannecourt is een middelpunt van activiteit en ultieme rust, raar maar waar. Ik heb het er bijzonder naar mijn zin gehad, ook nog de beginselen van het potten draaien geleerd, uren de anagama oven gestookt met mooie resultaten in potterie. Tent onder de notenboom, volop aan de pruimen geplukt, ik kom terug hoor dames. Respect voor de ruimhartige wijze waarop jullie dit neerzetten en aanbieden. Bedankt en groetjes Annet. (NB cursus potten draaien heb ik al geboekt hier in de buurt, samen met Irma, want het virus sloeg over...)

Steffi
[29 september ,  2020]
Ik had helemaal geen kennis van keramiek en nog nooit aan een draaischijf gezeten. Het was fantastisch om mijn eerste ervaring hiermee op te doen in de kleischool van Bo en Annetje. Ik zat in een zeer ervaren groep maar er werd genoeg aandacht besteed aan beginners en de basis stappen van het potten bakken. Van verschillende stooktechnieken had ik ook nog nooit gehoord en zo kwam ik terecht in een anagama-stook. AMAI ;) wat een leuke ervaring! De locatie, de fruitboomgaard, het zwembad, de sfeer, het eten van Annetje maakten deze vakantie compeet, absoluut genieten! Bo en Annetje, grand merci, jullie zijn zeer inspirerende dames! Hopelijk tot nog eens!

Christel
[20 september ,  2020]
Voor het eerst een heerlijke vakantie werk-week beleefd bij De Kleischool in Vannecourt. Op prettige wijze nieuwe vaardigheden geleerd en geheel ontzorgd, genietend van prima maaltijden, de tuin, het zwembad en versgeplukt biologisch fruit, een week doorgebracht met onbekenden waarmee al snel een warmgestookte band is ontstaan met klei als bindende factor. Bo en Annetje, ik ben onder de indruk van jullie bedrijf van de manier waarop jullie dit runnen, prima georganiseerd en hard werkend maar tegelijkertijd voert de sfeer van 'La douce France' de boventoon. Alsof je bij geëmigreerde vrienden op bezoek bent. Een aanrader voor iedereen die wil leren draaien, de pottenbak vaardigheden wil verbeteren of een actieve, creatieve vakantie zoekt in een warm bad.

Natascha
[20 september ,  2020]
Weer een heerlijke week gehad bij jullie. Mooie dingen gemaakt, heerlijk gegeten en prachtig mooi weer. Niet de behoefte gehad om van het terrein af te gaan. Zo fijn om er te zijn. Ook de anagama stook vond ik weer fantastisch om mee te maken, met prachtig resultaat. Dank jullie wel!

Ilona
[6 september ,  2020]
Voor het 5e jaar naar Vannecourt en ook dit jaar weer een superleuke vakantie gehad. Veel geleerd en toch ook ontspannen weer naar huis. Fijn dat dit ook met de huidig perikelen gewoon kan :-) ! Dank je wel, Ilona

Dory
[2 september ,  2020]
Dag Bo, Annetje en Ruby, Jullie hebben mij weer een week lang geheel ontzorgd, alles was top! Bij het thema anagama -houtstook- kwam er ook een gevoel van medeverantwoordelijkheid voor het voeden van de 'draak' bij. We vormden met z'n allen een hecht team dat moest zorgen de draak van voldoende hout te voorzien, alles aangevuurd door Bo. En de laatste avond, waar we allemaal om de draak bijeen kwamen, Bo onvermoeibaar urenlang de oven bleef aanvuren en Annetje en Ruby hun zangstemmen lieten horen, voelde als een warme deken. Hopelijk tot volgend jaar! Hartelijks, Dory

Irma
[1 september ,  2020]
Wát een geweldige week heb ik gehad bij Bo, Annetje en Ruby in Vannecourt!! Je wordt letterlijk als een god(in) in Frankrijk behandeld. Heldere uitleg van Bo zodat er,ondanks mijn geploeter, tóch mooie potjes tevoorschijn komen. Het stoken in de Anagama-oven was een belevenis! Meer dan heerlijk eten van Annetje en Ruby. En dat alles in een prachtige omgeving! Kan niet wachten om weer terug te komen volgend jaar!

Ann Horsten
[31 augustus ,  2020]
Ik heb ontzettend veel superlatieven nodig om deze stage/vakantie te omschrijven... kort samengevat: fantastisch! Alles was gewoon af en paste in het plaatje... een duidelijke uitleg (ook voor complete beginners), super lekker eten (met honger ga je hier echt niet buiten!), geweldig vriendelijke hosts en super toffe groep (verschillende talen en nationaliteiten, maar niemand wordt over het hoofd gezien). Hardwerkende, respectvolle en enorm gastvrije hosts (Annetje, Bo en Ruby), altijd even vriendelijk en alles met de glimlach. Jullie doen dat zo goed! Heb heel, héél erg van deze week genoten en ik kijk uit naar het startschot voor de inschrijvingen van volgend jaar! Veel liefs, Ann

Jitske
[24 augustus ,  2020]
FANTASTISCH!!!

Lijda en Meryem
[19 augustus ,  2020]
Het was weer een fantastische week in Vannecourt! Genoten van uitzichten, nachtelijke sterren, leuk gezelschap, een heerlijke verzorging en supergoede begeleiding bij het draaien. Adviezen waar je direct iets mee kunt! Dankzij Bo en Annetje voelt een week als een volledige vakantie! We komen zeker nog een derde keer terug.

Inès
[12 augustus ,  2020]
Bedankt Bo, Annetje en Ruby. Jullie zijn de juiste mensen op de juiste plaats en hebben van Vannecourt een paradijselijke plek gemaakt, waar ik een weekje kon van mee genieten en waar ook op vlak van pottenbakken een wereld voor me openging. Een welgemeende merciiiii!!!

Patrice
[11 augustus ,  2020]
Bo, Annetje en Ruby, bedankt voor de fijne week, de gastvrijheid, de goed verzorgde catering, de gezelligheid, de relaxte sfeer en natuurlijk alle vakkundige uitleg, tips en trucs mbt tot het draaien en glazuren. Top!

Anita Eggermont
[11 augustus ,  2020]
Het was een prachtige intensieve week. Bo, Annetje en dochter Ruby zorgden goedgemutst heel goed voor de gehele groep. Bo legt alles zeer deskundig uit, met de nodige dosis droge humor. De organisatie was zo goed dat het zorgde voor complete ontspanning. Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent (zoals ik) of reeds gevorderd. Iedereen vond zijn draai en leerde bij. Het eten, met liefde klaargemaakt door Annetje en Ruby, was vers en lekker. Er heerste een open, blije en heel gezellige groepssfeer. Het kamperen, het reusachtige bijgebouw (een oude stal) en de vele zit- en liggelegenheden in de tuin/boomgaard zorgden voor dat zalige permanente buitengevoel. Er werd goed rekening gehouden met de coronamaatregelen. Dank Bo, Annetje en Ruby, voor de heerlijke week. Jullie zijn mooie mensen!

Margreeth
[10 augustus ,  2020]
Zomaar een paradijsje ontdekt. Goede strakke organisatie verstopt onder warme hartelijkheid. Annetje en Ruby dank voor het heerlijke eten. Bo dank voor je humor en het delen van je vele kennis. Ik had nooit gedraaid, maar heb genoten!!!

Ludo
[10 augustus ,  2020]
Draaienissen “ Weet je met je creativiteit geen blijf? En heb je handen aan je lijf? Heb je in klei ‘het licht’ gezien? Of wil je ‘r even tussenuit misschien? Hoor je ook zo graag die mooie Franse taal? Wel…in Vannecourt daar vind je ’t allemaal ! ‘k Verklaar hier dan ook onomwonden: “ ik heb hier écht m’n draai gevonden! “ Bo expliceerde alles met hand en tand: ‘ plaats zó je vingers en zó je hand! ‘ Annetje stilde onze honger en dorst en zong met Ruby zelfs uit volle borst. Goh, waar ik maanden zó naar uitkeek werd een ongelooflijk mooie week! Bedankt ook aan alle andere mensen, ik had het heus niet mooier kunnen wensen! Ludo Bisschops Vannecourt, 7 augustus 2020

Marian
[09 augustus ,  2020]
Het was weer fantstische week: veel gedraaid, voor het eerst Raku gestookt en zoals elke keer bij jullie verrukkelijk gegeten. Keep the good work going Annetje, Bo en Ruby!

Katja Vander Poorten
[09 augustus ,  2020]
Net terug van een supertoffe week pottendraaien en Raku bij Bo, Annetje en Ruby! Wat een gastvrije plek is het daar. Veel geleerd (als beginner pottendraaier), heel lekker gegeten, veel gepraat en gelachen. Het is absoluut voor herhaling vatbaar!!

Arina
[09 augustus ,  2020]
Ik heb deze week leren draaien, fantastisch!! Dankzij de uitleg van Bo. Wat een geweldige week met leuke mensen en heerlijk eten. Dank jullie wel Bo, Annetje en Ruby. Groetjes Arina

Hilde
[26 juli ,  2020]
Nog aan het nagenieten van een week pottenbakken in Frankrijk! Alles waar je aan denkt bij vakantie en pottenbakken is aanwezig! We werden in de watten gelegd door Annetje en Ruby met al het lekkers uit de keuken! 😋 En Bo als een super goede lerares op het gebied van klei, draaien, glazuren etc. Wat een kennis! Verder was je vrij om te fietsen, wandelen, relaxen....Ik vond het ook opvallend dat mensen al vaker waren geweest. Een goed teken dus! Ik kom ook zeker een keer terug! Bedankt 🙏🏻 😘

Annemieke
[25 juli ,  2020]
Wat een heerlijke week was dit. Prachtig weer, een mooie omgeving, een leuke groep, leren draaien van Bo en verwend worden door Annetje en Ruby. De mix van beginners en gevorderden maakt het ook heel leuk en zorgt ervoor dat je meer wilt leren. Heel veel dank en ik ben zeker van plan nog eens terug te komen. Annemieke

Jolijn
[22 juli ,  2020]
Bo is geniaal!

Anja Horvers
[19 juli ,  2020]
Lieve Bo, Annetje en Ruby, bedankt voor jullie gastvrijheid en kundigheid. Het was een gezellige week met leuke mensen en ik kom volgend jaar graag terug! Warme groet en dikke 'digitale' knuffel!

Sonja
[17 juli ,  2020]
Intussen zijn we weer veilig en wel terug in België. Ik heb weeral enorm veel deugd gehad van dit weekje creatieve ME-TIME! Draaien, glazuren, RAKUstoken. Veel bijgeleerd! De zes Galliërs konden het overigens uitstekend vinden met de acht enthousiaste Nederlandse meiden. Een hele leuke groep was het en ik kijk al uit naar volgend jaar!

Hilde
[17 juli ,  2020]
't Is weer voorbij die leuke kleiweek. Veel geleerd, gelachen, gewandeld, gekletst, lekker gegeten, ... Ik kijk al uit naar de volgende ... in september sta ik er weer!

Nel
[17 juli ,  2020]
Wat heb ik een heerlijke week gehad. Veel geleerd, mooie resultaten en ontzettend genoten. Ik kijk nu al uit naar een volgende keer. Dank Bo, Annetje en Ruby.

Gerda
[13 juli ,  2020]
Dank je wel, Bo Annetje en Ruby voor jullie gastvrijheid, lekkere eten, mooie plek, prima bed en leerzame lessen. Ik heb met veel plezier leren pottenbakken!

Claartje van Leeuwen
[12 juli ,  2020]
Wat gaat zo'n week snel. Wat werden we goed verzorgd, Annetje en Ruby! Heerlijk eten en drinken maar ook een extra slaapzak en een kruik voor de koudere nachten in de tent. Bedankt. Iedere keer leren we weer van jouw werkwijze bij het draaien, Bo. Fijn dat we onze eigen glazuurexperimenten met je konden bespreken. We gaan met jouw adviezen opnieuw aan de slag. Met de verrassing voor mijn verjaardag was deze week extra speciaal. We gingen naar huis met prachtige kristalgeglazuurde werkstukken en African Fire potten. Nogmaals dank. Volgend jaar Anagama stoken! Tot dan.

Ankie
[9 juli ,  2020]
Wat een geweldige week weer bij atelier de ceramique Filarski. Ontzettend veel geleerd en prachtige werken uit de oven gekomen. De kamer prima en lekker koel, goed bed en het eten zoals gewoonlijk heerlijk en heel veel. Volgend jaar weer boeken. Bo, Annetje en Ruby dank jullie wel

Danielle
[23 juni ,  2020]
Een jaar lang heb ik mij verheugd op mijn pottenbakcursus met Anagama stook. Heel even leek het erop dat Corona roet in het eten zou gooien. Slechts een week van tevoren stond het licht op groen en kon mijn avontuur met Evelien van der Vlies beginnen. Nog nooit zo snel het gevoel gehad dat ik al weken van huis ben. Totaal ontspannen de hele dag draaien. Zonder op te ruimen, zonder te walken( intensieve kleibewerking voorafgaande aan draaien) geen tafel dekken, niet koken. We worden in de watten gelegd. En of je nou ervaring hebt of niet... iedereen draait hier wat moois, reeds op de eerste dag. Bo Filarski, je bent een bijzonder, echt mens, en je hebt een ongelofelijke gave om velen het pottenbak draaien bij te brengen. En Annetje... met jouw zijn we wat minder blij... ( nog meer extra kilo’s naar huis) nee zonder gekheid. We’re spoild with your food. Ik lig nu lekker bij het zwembad in de tuin waar ik de kersen en pruimen van de bomen pluk. Te genieten van alle vogels en vlinders die er zijn. Wat kan het leven ongelofelijk mooi zijn. #gezegend.

Marian
[9 september ,  2019]
Het was weer een heerlijke week, lekker gegeten, bramen geplukt en natuurlijk weer veel gedraaid. Dank jullie wel Annetje en Bo. Ik kom zeker terug.

Eric en Antoinette
[15 augustus ,  2019]
Voor ons was dit weekje een hele nieuwe ervaring, maar enorm goed bevallen. We hebben erg veel geleerd van Bo en veel te veel gegeten dankzij Annetje :) Het was best een drukke week, er moest flink 'geproduceerd' worden voor zowel de kristalstook als de African Fire. 's Avonds dus zo'n beetje met de kippen op stok (op enkele avonden na). We hebben ook nog gezongen in de kerk, onder leiding van Annetje want zij had de sleutel. Zo grappig en inderdaad, het klonk fantastisch! Het was bijzonder gezellig, erg leuke groep ook! We hebben heerlijk kunnen doen waar we zin in hadden. Vrijdags heeft Bo ons mee genomen naar het museum, ook enorm interessant. En ohhh die tuinen !!! Bij terugkomst was vanwege het noodweer de stroom uitgevallen in het dorp. Maar Annetje weet overal raad mee. Er kwam dus gewoon een ietwat aangepaste, maar wederom héérlijke maaltijd op tafel. Lieve Bo en Annetje, wij blikken terug op een bijzondere vakantie en komen zéker weer eens terug. Jullie hebben het daar geweldig goed voor elkaar! Complimenten!! Tot de volgende keer xxx Groetjes, Eric & Netje

Linda
[11 augustus ,  2019]
Ik heb samen met een vriendin voor de tweede keer kunnen genieten van een vakantie bij de klei school. Vorige keer raku,nu kristalglazuur. Alles wat je je kunt wensen is verzorgd en goed geregeld. Wij logeerden in 'de varkensstal', een ruime tweepersoonskamer in een voormalige stal, leuk in thema aangekleed met comfortabele bedden electra en verwarming (uiteraard niet nodig geweest in augustus, de ruimte bleef nu lekker koel) De lessen van Bo hebben weer voor nieuwe inspiratie gezorgd en waren weer super, we zijn met prachtige werkstukken naar huis gegaan. Dit gold naar mijn inziens voor alle cursisten, zowel ervaren als beginners. Gastvrouw Annetje zorgde weer goed voor ons met o.a. Ik heerlijk eten en lekkere cider. De sfeer in de groep was erg gemoedelijk. Buiten het pottenbakken om kun je van de rust, het zwembad en de omgeving genieten. Omringd door fruitbomen, een paar kippen en vooral heel veel rust en ruimte voelt dit zowel als een productieve week als een echte vakantie. Bezoekjes aan Nancy en Metz zijn binnen een uur rijden ook zeer aan te raden. Wij hebben het weer onwijs naar ons zin gehad.

Josha en Marie-José
[25 juli ,  2019]
Tijdens de Rakuweek van 5-11 juli hebben we op een heel prettige manier de grondbeginselen van het pottenbakken geleerd. Hoogtepunt was de dag dat we onze potjes bakten en ieders werk konden bewonderen. Het heerlijke eten, de mooie plek, en de leuke groep maakten het compleet. We zijn zo enthousiast dat we aan het zoeken zijn naar een vervolg! Superbedankt en tot een volgende keer! Josha en Marie-José

Marijke
[21 juli ,  2019]
22 juni 2019 Ik heb nog 2 weken vakantie, na de week in Vannecourt, maar eigenlijk wil ik wel direct terug naar huis om alles wat ik geleerd heb in praktijk te brengen. Bo kan heel goed uitleggen en demonstreren hoe en waarom bepaalde handelingen gedaan worden. Bedankt daarvoor, Bo. Je hebt me nog enthousiaster gemaakt voor het draaien, dan ik al was. Met meer zelfvertrouwen komen er ook mooiere producten uit mijn handen. Het harde werken werd ook nog eens beloond door de fantastische maaltijden waar we van konden genieten. Annetje, wanneer zien we van jou een cd met kookinstructies? Na 1 dag was ik ook al besmet met het Vannecourt virus. Ik hoop daarom volgend jaar met onze groep terug te komen. groeten Marijke

Bea
[12 juli ,  2019]
Anagamaweek 26 was, ondanks enkele kleine uitdagingen zoals daar was de out of office duim van Bo, een waterlek en een plof in de oven, toch alweer ontzettend gesmaakt op alle gebied. Draaien a volonté, goed afgestemd teamwork bij het stoken van de oven, fantastisch lekker eten, drinken, leuk gezelschap van mens en dier! Ook de weergoden waren gunstig gestemd zodat we dagelijks konden genieten van het zwembad, zaaalig!! Wederom voor herhaling vatbaar :-)

Karin
[12 juli ,  2019]
Gisteren terug gekomen uit Frankrijk, ben nog aan het nagenieten van een heerlijke week. Je bent zo intensief bezig, dat je alles verder vergeet. Daar is vakantie voor! Het draaien was even wennen, maar op een gegeven moment krijgt iedereen de slag te pakken. Verder heerlijk weer en heel gezellige medecursisten. En natuurlijk Annetje met haar verwennerij en heerlijke kookkunsten en Bo, met haar kennis de kunst om die kennis over te dragen. Bedankt voor de fijne week Annetje en Bo!

Rebecca Potger
[17 juni ,  2019]
Naast de sfeervolle locatie, de uitstekende faciliteiten, het enorm lekkere eten en de liefdevolle gastvrijheid mag ook zeker de uitgebreide kennis en het hoge didactische niveau genoemd worden. Bo is een tovenares met klei en heeft ook ons met het pottenbakkers ‘virus’ aangestoken. Zonder enige ervaring begonnen te zijn, konden wij er allen na een week een ‘potje’ van maken! Bravo!

Maggy
[15 juni ,  2019]
Na een goede terugreis weer veilig thuis. Nagenietend van een fantastische week. Een week die begon met een verwelkoming die je niet gauw meer meemaakt! Smakelijkgenoten van Annetje d’r kookkunsten en heel veel geleerd van Bo d’r pottenbak-en draai tips. Halverwege deze week kreeg ik al heimwee naar een plek waar ik op dat moment was...heel apart. Ik kom zeker terug! Annetje en Bo nogmaals dank voor jullie gastvrijheid. Liefs, Maggy

An Helsen
[15 juni ,  2019]
Wat een week . Ik werd als het ware uit de drukte van het dagelijkse leven geplukt en neergezet op het aards paradijs . Prachtige locatie , warm onthaal , heerlijk eten , professionele begeleiding en knap georganiseerd ! Ik ben een superfan en kom sowieso terug !!!! Bedankt Annetje en Bo

Rebekka van Zanten
[14 juni ,  2019]
vandaag terug gekomen van een heerlijke week pottenbakken in frankrijk. het was een geweldige week met een leuke groep mensen. Bo en Annetje wat zijn jullie leuke vriendelijke en zeer gastvrije mensen jullie hebben er voor gezorgd dat mijn week pottenbakken bij jullie in een woord GEWELDIG was dank jullie wel!

Erna
[8 juni ,  2019]
Wat heb ik genoten afgelopen week. Het was een leuke groep. Bo,Annetje en Ruby wat zijn jullie ontzettend gastvrij . Heerlijk gegeten veel geleerd en dat in een zeer rustgevende omgeving. Liefs Erna

Tiny
[30 mei ,  2019]
Ik zit nog heerlijk na te genieten met een stuk vikingbrood van de franse bakker, belegt met meegenomen camambert op mn mooie antieke bordje die ik van annetje mocht overnemen. Ik denk met veel plezier en warmte terug aan het weekje draaien in vannecourt bij jullie. Dank voor alles, de gastvrijheid, de sfeer, het heerlijke eten, de prachtige plek en de kunsten van Bo. Ik heb veel geleerd en erg genoten. Graag tot ziens!

Christiaan
[28 mei ,  2019]
Prachtige draaiweek gehad. Vooral door de combinatie van heldere toelichting door Bo en het heerlijke eten van Annetje. Werken en verwent worden. Mooie plek, ook voor kamperen. Tot volgend jaar😀

Dory Ezechiels
[27 mei ,  2019]
Dag Bo, Annetje en Ruby, de twee weken te gast bij jullie voelden alsof ik in een paradijs terecht gekomen was. Alles werd ons uit handen genomen, behalve de klei. De hele opzet en organisatie van de verschillende themaas: raku, kristal en African fire vond ik geweldig. Het geduld en de zorgvuldigheid waarmee Bo ons stap voor stap uitlegde hoe we het draaien nog beter konden aanpakken met telkens kleine maar zo belangrijke adviezen, werkten heel bemoedigend op mij. De korte onderbrekingen om weer op krachten te komen, brachten ons steeds weer een welkome verrassing. Wat een culinaire heerlijkheden toverde Annetje ons iedere dag weer voor. En de omgeving werkte ook goed mee: de tuinkippetjes en de poezen, de buren, het zingen van de vogels en de andere gasten: een groot genoegen. Dank voor jullie gastvrijheid, ik vind het een voorrecht jullie te hebben ontmoet. Hopelijk tot ziens, hartelijks, Dory

Mieke
[26 mei ,  2019]
Ik ben al een week thuis en geniet nog steeds na van een heerlijke week bij jullie. Voor mij was het de eerste keer dat ik een week lang heerlijk bezig kon zijn met klei en de beginselen van potten draaien heb geleerd. Dat alles aangevuld met een leuke groep mensen, geweldig lekker eten in een fantastische omgeving! Annetje en Bo ontzettend bedankt en ik ben vast van plan terug te komen!

Baps
[26 mei ,  2019]
Dag Bo en Annetje. Deze dame 'van de berg' heeft een heerlijke week gehad. Weer veel geleerd en heerlijk verwend. Alleen s'nachts gestoord worden door een nachtegaal is een onvergetelijke herinnering. Dank en ik kom terug.

Pascal
[24 mei ,  2019]
Lieve Bo en Annetje, Het was weer heerlijk! Dit was de tweede keer dat ik bij jullie was en het voelde meteen weer vertrouwd. De gastvrijheid, het heerlijke eten en natuurlijk het werken in het atelier. Ik merkte nu dat ik er weer was pas hoeveel vooruitgang ik heb geboekt in dit kleine jaar dat ik met klei bezig ben. Vol met inspiratie en nieuwe technieken om weer vooruit te komen ben ik huiswaarts gekeerd. Dankjewel, tot volgend jaar xx

Bie Lemmens
[19 mei ,  2019]
Lieve Bo, Annetje en Ruby Het was weer top om bij jullie nu reeds voor de vijfde keer een weekje alles te kunnen vergeten en met het heerlijke potjes draaien bezig te zijn. Super veel dank voor de hartelijke ontvangst. Het voelt als thuiskomen telkens als ik bij jullie toekom en de rust ervaar die jullie uitstralen. Tot volgend jaar, si Dieu le veut!

Hanneke van Daalen
[11 mei ,  2019]
Het was weer een heerlijke week. Ik ben nu voor de derde keer bij Bo en Annetje op vakantie geweest. Weer nieuwe dingen geleerd bij het potten draaien, glazuren en het bakken. De verzorging van Annetje was zoals altijd weer geweldig. De bedden zijn voorzien van een elektrische deken heerlijk om in je warme bed te kruipen. Nogmaals bedankt. Tot een volgende keer!

Angela van der Woude
[7 mei ,  2019]
Lieve Annetje en Bo, Wat een heerlijke vakantie heb ik bij jullie gehad. Enorm genoten van het pottenbakken, de natuur, het heerlijke eten en de rust. Naar huis met nieuwe kennis en technieken, mooie potjes, m’n eerste kampeer ervaring en een opgeladen batterij. Tot de volgende keer!

Annemarie
[6 mei ,  2019]
Wat een heerlijke ( paas)week heb ik gehad bij twee lieve mensen in Vannecourt. De combi van pottenbakken en quilten was een mooie afwisseling. Ik heb genoten van het Franse zonnetje, heerlijk eten en alle nieuwe technieken die we hebben geleerd. Hartelijke groet van Annemarie

Antoon en Martine
[19 april ,  2019]
Dag Bo en Annetje, Wij hebben een aangename vakantie gehad, ons heel goed geamuseerd en leuke potjes gedraaid. Tot nog eens

Hilde
[19 april ,  2019]
Ik kom terug voor nog en meer van dat! Zegt dat genoeg? Verwennerij was het op alle vlakken en zoveel bijgeleerd. Ik tel al af... nog 83 keer slapen.

Claartje
[25 oktober ,  2018]
Geboekt voor 2019! De ervaring in juli 2018 was heerlijk. Dit gaat in de herhaling. Draaien op een geweldige manier (Dank je wel, Bo) en de verzorging door Annetje. Met veel plezier kijk ik naar de prachtige schaaltjes en potjes. Tot volgend jaar.

Ingrid
[15 september ,  2018]
Bij mijn thuiskomst vroeg men mij: “ Hoe was het?” , “Wat heb je gemaakt?” en “Wat heb je geleerd?”. Het beantwoorden van de eerste 2 vragen is een stuk makkelijker dan de 3e. Het was geweldig; fantastisch, perfect, rustgevend, gezellig, voedzaam en leerzaam. Ik kwam thuis met een aantal stuks keramiek, waarbij ik me nog steeds verwonder als ik er naar kijk: jeetje, dat is door mijn handen gemaakt. Maar wat heb ik geleerd? Ik heb pottenbakdingen geleerd. Ik weet nu dat er een grote keramiekwereld is, waarvan ik een klein stukje heb mogen beleven. Maar bovenal heb ik geleerd hoe mensen kunnen leven in liefde en kwetsbaarheid. Bo & Annetje, dank!

Heidi
[13 september ,  2018]
Mijn idee om naar De Kleischool te gaan was een spontane ingeving...ik had behoefte aan even weg van toetsenbord, beeldscherm, to-do lijstjes en de stadse drukte. En inderdaad, hier was het heerlijk met je handen werken en op je gevoel vertrouwen. En ook is Vannecourt zeker weten het tegenovergestelde van de grote stad! Gezellige, relaxte sfeer zonder druk om resultaatgericht te werken (jippie!). Als je van fietsvakanties houdt, Vannecourt ligt pal op de Groene Weg route vanaf Heerlen of Maastricht. In heb er 5 dagen over gedaan en het was net iets meer dan 400km vanaf Heerlen. Ik vond het een mooie en erg rustige route. Niet spectaculair maar perfect voor rust, natuur en zeker ook sportief (oftewel, niet vlak!)

Marian
[13 september ,  2018]
Super week gehad! Ik had nog nooit eerder iets van keramiek gemaakt, maar ben met een paar prachtige bekers, kommetjes en bakjes huiswaarts gekeerd 😀. verder véél lof voor de verzorging, kortom super! Marian

Annemiek
[27 augustus ,  2018]
Wat was het weer een topweek bij Bo en Annetje! De mooie oude boerderij, de grote tuin met fruitbomen en grappige kippen, het zwembad en de zon, het verblijf in de varkensstal, ik heb er enorm van genoten. Maar vooral het relaxte draaien, de verrassende houtstook, de heerlijke maaltijden en de gezelligheid maken dat ik nu alweer uitkijk naar een volgende keer Vannecourt! Heel graag tot ziens en veel liefs van Annemiek

Leonoor
[23 juli ,  2018]
Vorige maand twee weken gedraaid bij Bo en Annetje! Het feit dat dit mijn 15e en 16e week waren, maakt denk ik wel duidelijk dat de gastvrijheid, de overheerlijke maaltijden, de draaitips, het vernieuwde atelier, de gaard met zoveel fruit, bijna m’n eigen plek voor m’n tent😜, gewoon alles was goed, zelfs het weer was perfect! Geen druppel regen. Ook de nieuwe anagamaoven is een verbetering! En hij brandde! Vergeleken met de oude oven werd het nu wel een 24uurs stook, maar ook dat was gezellig en lekker rustig in het donker met z’n tweetjes het vuur aan de gang houden. Trots op m’n theepotje! Daarna gezellig ontbijten met z’n allen naast de oven. Da’s mijn vakantie TOP!

Mieke
[20 juli ,  2018]
Een week draaien bij Bo. Afgelopen week heb ik op een andere manier leren draaien. Echt heel fijn! Je hoeft helemaal niet hard te duwen en te trekken aan de klei om die in het midden van het plankje te krijgen....... Bo, dank je wel dat je me dit geleerd hebt. Annetje, bedankt voor het lekkere eten. Alles was perfect voor elkaar. Kortom, heerlijk draaien, eten en kamperen, het was een fantastische week. Nogmaals bedankt

Monique van den Broek
[20 juli ,  2018]
Wow, wat een gave week heb ik net achter de rug. Heel onverwachts ben ik bij de kleischool van Bo en Annetje terecht gekomen voor de workshop kristalglazuur en African Fire. GEWELDIG, Bo is een toplerares of je nu al heel goed bent, of net als ik voor de eerste keer draait. Ze past haar informatie aan de behoefte van de groep aan en dat doorspekt met veel kleine handige praktische tips, waar ook degene met ervaring nog veel van opsteken. En dan de verzorging, heerlijke ontbijtjes, lunches en diners, met veel ingrediënten uit eigen tuin, met liefde en aandacht bereidt door Annetje en dat proef je! Topservice is het juiste woord voor een week bij de kleischool, of het nu gaat om de lessen, professionele materialen, eten, drinken of de prachtige kamers en kampeerplekken. Bedankt!

ElsjeLovesPottery [13 juli ,  2018]
Vannecourt ,15 in de straat Thuis komen... Zo voelt het, al 3 de jaar op rij. hier ontwaakt de ik in mij. De natuur en de rust... De klei die de onrust in mijn hoofd sust. De warmte van welkom, De passie en vuur De innerlijke rijkdom Iedere minuut, iedere uur. Het Hollands gebekt de lessen zo perfect! Het eten zo puur, de pracht van de schuur. Het ontroert me steeds weer, En ja ,volgend jaar ben ik er weer ❤️ Liefs Els

Ilona
[3 juli ,  2018]
Lieve Bo en Annete, dank je wel voor weer een heerlijke week onder heerlijke mensen. Natuurlijk ook dank aan mijn mede cursisten :-) maar met name fijn dat jullie dit elke keer weer met veel plezier organiseren. Groetjes Ilona

Mia
[25 juni ,  2018]
Lieve Bo en Annetje, Wat was het weer een feest om een week bij jullie te kunnen vertoeven. Super goede uitleg van Bo, wéér wat geleerd!..en.. de ove(n)rheerlijke gerechten van Annetje. Tafelen was iedere keer weer super gezellig en met een geweldig leuke groep was deze week compleet! Mijn werkstukken staan uitgestald dus kan ik nog even nagenieten. Nogmaals dank en zeker Tot volgen jaar! Mia

Ankie
[19 juni ,  2018]
Lieve Bo en Annetje, wat een heerlijke week weer. Volgend jaar kom ik zeker weer.

Marielle Koster
[10 juni ,  2018]
Mijn tweede bezoek aan Vannecourt. Het was weer heerlijk. Ik heb ontdekt dat mijn Frans minder roestig is dan ik dacht. Hoe ik een vorm kan sluiten. Hoe een bolle vorm te draaien die niet eindigt als een pannenkoek. Dat ik nog kan oefenen op dunne halsjes en wijdere schalen. Met een lading nieuwe werkstukken (dank je Bo) en 2 kilo extra die er weer af moeten (dank je Annetje) ben ik uitgerust en geïnspireerd thuis gekomen. Au revoir!

Marja Verkerk
[4 juni ,  2018]
We hebben een heerlijke week gehad bij Bo en Annetje. Kamperen in de boomgaard en van alle gemakken voorzien in de boerderij/atelier. onder supervisie draaien met Bo was wederom leerzaam en ontspannen. Wat een prachtige stookresultaten uit de kristal en pit-fire stook! Dank jullie wel en tot volgend keer! Marja en Ellen

Katrien Vehent
[27 mei ,  2018]
Een weekje Vannecourt bij Bo en Annetje, voelde als een maand vakantie in een klein paradijsje. Ik heb heel veel geleerd dankzij de vakkundige lessen van Bo. Wat een kennis en boeiende historiek die je zomaar meekrijgt over de klei het draaien en de passie voor beide. Annetje zorgt met haar vrolijke warme zelve voor de kers op de taart. En verrast met een muzikaal toetje op het eind van de week. Het is fijn om in jullie gezelschap te toeven. Dank je wel voor jullie gastvrijheid en netjes verzorgd verblijf. Ik kom zeker terug! Ondertussen draai ik thuis lustig verder... Lieve groet Katrien

Nadine
[26 mei ,  2018]
Het was top ! Annetje en Bo we hebben een leuke week gehad en hebben heel veel bijgeleerd, we komen zeker nog eens bij jullie terug.

Heidi Corthout
[21 mei ,  2018]
Een heerlijke week waarin je je om niks anders hoeft te bekommeren dan om klei... van 's morgens tot 's avonds laat wordt je bediend, verwend, geholpen,... Heerlijk eten (ook superlekker vegetarisch! nogmaals dank aan Annetje!) en drinken, goed uitgerust atelier dat altijd openstaat, mooie omgeving,... En Bo! Wat een geduld en talent om anderen iets aan te leren! Prachtig om bezig te zien, grappig en met veel positiviteit. Als ik nog eens terug kan komen, twijfel ik geen seconde! Ik had ook nog eens het geluk omringd te zijn door zeer gezellige medecursisten! Topweek!

Mirjam
[20 mei ,  2018]
Een heerlijke week gehad bij De Kleischool van Bo en Annetje, het draaien, eten en vakantie houden was weer super. Dank jullie wel voor de heerlijke ontspannen week.

Erna Bosschart
[19 mei ,  2018]
Top 10 Crea-Bea vakantie in het dulce France! Bo en Annetje zijn twee vrouwen die de kunst van gastvrijheid goed verstaan. Bo gaf heel prettig en goed les. Ze heeft heel vakkundig mag ik wel zeggen, het draaivirus op mij overgedragen ;-)))! Dus echt geen spierpijn van het tot leven wekken van zwarte Gres, in alle pracht, maar wel spierpijn van het lachen :-))! Een ijzersterke combinatie! Het kristalglazuur dat ze creëerde, is werkelijk een lust voor het oog, zelfs op mijn pottekes ;-). Gaat dat zien en beleven, daar word je blij en vrolijk van!

Hans Slegt
[13 mei ,  2018]
Hallo Annetje en Bo Mijn week bij jullie was voor mij een verademing,ik heb heel veel geleerd vooral de andere,Franse manier van draaien,ik denk dat mijn keramiek hiermee in een stroomver- snelling is geraakt.Door mijn omstandigheden ben ik in deze week ook helemaal bijgekomen. Ik ben vast van plan om nog eens bij jullie een cursus te volgen,maar dan weer eens een andere stookwijze.Veel plezier jullie en tot ziens. Liefs Hans.

Jelle & Petra
Jelle & Petra[25 april ,  2018]
We hebben een heerlijke week gehad bij Bo, Annetje en Ruby (en Albus Percifal... etc en Dondersteen!). Superveel geleerd van Bo, enorm verwend door Annetje en genoten van het gezelschap en mooie stem van Ruby en de prachtige omgeving. Fijn muziek gemaakt en mooie potjes gedraaid. Een aanrader! Lieve groet, Jelle & Petra.

Leendert en Margreet
[25 oktober ,  2017]
We hebben in de meivakantie een heerlijke week pottenbakken gehad bij Bo en Annetje. Het was voor ons een eerste ervaring met het pottenbakken, maar smaakte zo naar meer dat we nu zelf thuis een werkateliertje hebben gerealiseerd. =) Een hartelijk en gemoedelijk verblijf gehad, met lekker eten, een leuke groep en goede begeleiding. Wat het ook erg ontspannen maakte en wat een grote plus is, is dat we 's middags gewoon zelf aan de slag konden met het pottenbakken. Kortom, een aanrader!

Bettie
[25 september ,  2017]
In anderhalf jaar tijd inmiddels drie keer bij Bo en Annetje geweest. Wat de andere cursisten allemaal schreven: hierbij sluit ik me volledig aan. Ik kom zeker weer bij jullie terug! Bo en Annetje dank jullie wel voor de in alle opzichten fantastische weken.

Bea
[25 september ,  2017]
WAW, 14 zaaaàlige dagen bij Bo, Annetje en Ruby in de pottenbakkerij. Mateloos geamuseerd met het pottendraaien en de –glazuur & –baktechnieken, alsook heel gesmaakt de randactiviteiten met boeiende wetenswaardigheden aangereikt door Bo. Overvloedig culinair verwend door Annetje en schaamteloos genoten van de gastvrijheid en zorg!! Hartverwarmende zangmomenten o.l.v. Annetje met de gitaar en de hemelse stem van Ruby. Ook veel plezier en uitwisseling met de medecursisten, kortom fantastisch, AMAI, voor herhaling vatbaar!! Bea

Rina en Geert
[24 september ,  2017]
Dat was een onverwachte, wel zeer aangename week met een fantastische verzorging en een subliem vakmanschap. Ontzettend veel geleerd en intens genoten van de gastvrijheid en, zeker niet mis te verstaan, de geweldige gerechten op onze borden. Het was supergezellig. Tot volgend jaar voor een vervolg!

Janny Kruit
[21 september ,  2017]
Lieve Annetje en Bo, Voor de tweede keer was ik bij jullie in Vannecourt en ik heb het weer erg naar mijn zin gehad! Ondanks de koude en regen werd ik verwarmd door jullie geweldige natuurlijke gastvrijheid. De gezelligheid rondom de heerlijke maaltijden van Annetje en de deskundigheid van Bo van alles wat te vertellen is rondom Keramiek is gewoon heerlijk! Hartelijk dank en misschien tot ziens, Janny Kruit

Bep van Norden
[30 augustus ,  2017]
Natuurlijk wil ik graag iets kwijt over mijn ervaring bij de kleischool. Ik ben er nog vol van en vertel het iedereen: Bo en Annetje het was 100 % genieten deze week. Voor het eerst potten gedraaid! en die gastvrijheid!!!! Voor jullie allemaal zo vanzelfsprekend maar voor ons als gast een weldaad en warm bad. Het is ook prachtig om te zien dat jullie zelf ook zitten te glimmen en het met zoveel met plezier doen, zo genieten we allemaal! Wat mij betreft tot ziens voor een volgende keer!

Jacqueline van der Korput
[29 augustus ,  2017]
lieve mensen,
Of ik wat in het gastenboek wil schrijven? Natuurlijk! Maar waar zal ik beginnen? Ik heb moeite met schakelen na een heerlijke kleiweek op een prachtige locatie met super weersomstandigheden! Dank jullie wel Bo en Annetje voor enorm veel inspiratie en gastvrijheid! Ik ben echt gegrepen door het pottenbakken en, door Annetje geïnspireerd, heb ik alweer 10 potten jam gemaakt! Het werkt aan alle kanten! liefs, Jacqueline

Mirjam
[20 augustus ,  2017]
Wat een heerlijke week achter de rug. Even weg van alle beslommeringen thuis, en alleen maar met de klei bezig zijn. Draaien, kletsen, koffie, smakelijk eten, en genieten van het leven als god in Frankrijk! Dank je wel Bo en Annetje voor jullie gastvrijheid.

Carry
[20 augustus ,  2017]
Voor het tweede jaar het atelier bezocht. Wat een fijne omgeving, de inspirerende lessen van Bo, iedere maaltijd een feestje klaargemaakt door Annetje, met hulp van Florence. Compleet ontspannen in de tuin met de fruitbomen of een baantje trekken in het zwembad. En niet te vergeten het kletsen met de rest van de groep. Iedereen bedankt en wellicht tot volgend jaar.

Steef den Elzen
[30 juli ,  2017]
Ongeveer een maand geleden mijn zomervakantie mogen vieren door middel van een zomercursus bij de kleischool, wat heb ik genoten! Na een maand ben ik nog steeds na aan het genieten van een erg fijne week vol gezelligheid, lekker eten, draaien en heerlijk in het moment bezig kunnen zijn. Bo, Annetje, Ruby en de gehele groep bedankt voor deze erg fijne ervaring. Groeten van, De Limbo ;)

Kris De Bondt en Hilde Compernolle
[1 augustus ,  2017]
Gezellige ontvangst de eerste dag en al gauw aanschuiven aan de lange tafel voor het lekkere diner (ook de veggies werden verwend met lekkers). Stilaan kennismaken met de groep en proberen de juiste namen bij de juiste personen te plaatsen. De volgende ochtend genieten van een heerlijk ontbijt en… we kenden elkaar al wat beter. Om 9 u stipt in het atelier voor de eerste draaidemonstratie en iedereen kon starten op zijn niveau. Bedankt Bo voor de heldere uitleg en het geduld om ons telkens weer op weg te helpen. Tijdens de draaimomenten was iedereen stil en geconcentreerd bezig. Tussendoor bij de koffie en de lekkere maaltijden waar Annetje ons op vergastte was het gebabbel en het gelach niet uit de lucht. Het werd een heerlijke vakantie, een boeiende workshop en een ‘plezante’ confrontatie tussen Nederland en België. We gingen naar huis met een voldaan gevoel dankzij onze schitterende gastvrouwen en alle aanwezigen. Lieve groet Hilde en Kris

Yura
[30 juli ,  2017]
Lieve Bo en Annetje, dit was voor mij de tweede keer dat ik bij jullie geweest ben. Na een zeer drukke periode direct in de auto de rust in! Gewoon alleen maar denken aan de plaatsing van je vingers. Nergens anders om je druk over te maken. Volledig verzorgd en heel flexibel. Heerlijk! Bo, Annetje en Ruby, dank je wel! Femke, Patricia, Ellen, Sophie, Hugo, Matty, Ruth, Reinhilde, Manon, Kristin, Netta en Thea bedankt voor de gezelligheid!

Mieke
[19 juli ,  2017]
Bo en Annetje, hartelijk dank voor de onvergetelijke week... Ik heb enorm veel bijgeleerd, genoten van de omgeving, de groep, het eten, de rust en de klei! Absoluut voor herhaling vatbaar, dus waarschijnlijk tot volgend jaar!

Fransje Spit
[16 juli ,  2017]
Voor de tweede keer naar de kleischool. Ik had me er erg op verheugd en ben weer zeer voldaan naar huis teruggekeerd. Veel geleerd en lekker gegeten. Maar vooral genoten van de rust, de aangename groep, de humor, het zingen..... kortom een heerlijke tijd. Bo, bedankt voor je geduld en duidelijke instructies. Annetje bedankt voor je kookkunst en je altijd zonnige humeur.Attentie, respect en zorgzaamheid zijn kernaspecten die jullie waarmaken. 👍👏🤗

>Elke
[3 juli ,  2017]
Lieve mensen, wat heb ik genoten van deze week bij jullie. Ik voelde me zo enorm verwend met al het lekkere eten en drinken de hele dag door. En de leerzame lessen van Bo. Onbeperkt kunnen draaien. Zo jullie je best zien doen om ons een prachtige vakantie te geven. Dat is gelukt. regen of zon, het maakte niks uit. Bedankt voor de mooie week en jullie sfeer. liefs, Elke

Hilde Bremmers
[27 juni ,  2017]
Lieve Bo en Annetje, In alle opzichten, in één woord samen te vatten: GEWELDIG! Hartelijke groeten, Hilde

Karin
[26 juni ,  2017]
Het was een heerlijk "warm" bad bij jullie. Vanmorgen heb ik zelf wat broodjes afgebakken om een beetje af te kikken van jullie heerlijke ontbijt. Ik heb zo ontzettend veel geleerd bij jullie. Ook mentaal, want als je een dip hebt omdat het even niet lukt wordt je op zo'n positieve manier weer op de goede weg gebracht. En dit alles in een prachtige omgeving. Met een trots gevoel heb ik al mijn baksels uitgestald om nog na te genieten. Jullie hebben het allemaal goed voor elkaar. Ik kom volgend jaar graag terug.

Lisette
[26 juni ,  2017]
Bedankt Annetje en Bo. Je kunt je verliezen in het draaien. Tot dat de thee en de koffie alweer klaar staan natuurlijk. Of de lunch. Of het avondeten. Ik heb hier heerlijk kunnen draaien, met voldoende feedback of hulp als je het even nodig hebt. Aanrader!

Mia
[26 juni ,  2017]
Een geweldige week mogen beleven in Atelier Céramique Filarski. Op alle fronten een aanrader. Vakkundige uitleg van Bo, het draaien werd een feestje, met natuurlijk veel (on)kruiken maar gewoon doorgaan, het werkt verslavend!! De heerlijke maaltijden van Annetje en de geweldige gastvrijheid echt super! Fijne accommodatie. Alles ademde... gezeligheid. Dank je wel Bo en Annetje voor deze geweldige week, ik mis het NU al! Tot volgend jaar.

Christel
[26 juni ,  2017]
Zonder Bo geen kruiken met hoge halzen, zonder Annetje geen rond verzadigd buikje gelardeerd met fijn gezang, zonder de kippen geen eieren op je bord, zonder de boomgaard geen jam op het brood en fruit op je toetje. Wat moet ik deze week zonder Atelier de Ceramique Filarksi? Op naar volgend jaar dan maar!

Ann en Jef
[18 juni ,  2017]
Anderhalve week weer thuis en nog steeds aan het nagenieten! Echt een aanrader op alle vlakken! Groetjes, Ann en Jef

Irmgard Hensen
[18 juni ,  2017]
Dit is werkelijk de beste school om goed te leren pottenbakken. De uitleg is duidelijk en vakkundig. Na een week neem je al mooie dingen mee naar huis. Bovendien is de verzorging top, het eten heerlijk, de bedden goed en de sfeer relaxt. 100% aan te bevelen!

Marielle
[18 juni ,  2017]
Een week Vannecourt, heerlijk! Veel geleerd, goed gezelschap, lekker gegeten en een serie mooie potten en schaaltjes om me er aan te herinneren. Bo en Annetje, bedankt voor jullie gastvrijheid en graag tot ziens!

Walter
[2 juni ,  2017]
De raku vakantie bij Bo en Annetje is absoluut een aanrader voor iedereen die iets met klei wil doen. Je hebt alle vrijheid om te draaien in het atelier omdat je goed verzorgd wordt met duidelijke lessen, heerlijke maaltijden en ook nog eens leuke uitjes. De kans is groot dat ik volgend jaar weer terug kom op deze gastvrije plek waar je ver weg bent van stress en drukte!

Annemiek Bijl
[7 mei ,  2017]
Heb een fantastische week gehad in Vannecourt! Heerlijk gedraaid en raku gestookt, veel geleerd, lekker gegeten en genoten van goed gezelschap! Bo en Annetje heel hartelijk dank voor alles en hopelijk tot ziens!

Tasja
[6 mei ,  2017]
Dank jullie wel voor een onvergetelijke ontspannen heerlijke week waarin ik erg veel geleerd heb, erg genoten heb en de tijd echt even kon vergeten. Het proces van het pottenbakken en mooi gekleurde raku bakjes mee naar huis te kunnen nemen heeft mij zeer positief verrast. Het quilten in het naai atelier was óók een totaal nieuwe ervaring. Samen met de andere dames veel gelachen, heerlijk gegeten, gezongen (onder begeleiding van Annetje op gitaar) in het dorpskerkje....... Kortom ; een top week!

Wilma en Robert
[29 September ,  2016]
Wanneer je een cijfer moet geven voor gastvrijheid, service, maaltijden, gezelligheid, enthousiasme, verzorging en natuurlijk niet te vergeten de pottenbaklessen, kan dat niet anders dan een 10 zijn!

Verhaeghe Els
[18 September ,  2016]
Beste Bo en Annetje, Een Klei vakantie was iets waar ik al jaren van droomde.. Dit jaar was het eindelijk het moment dat ik mijn stoute ' botjes' aandeed en jullie koos zonder enige referentie en het was meteen een schot in de roos, zo veel meer en mooier dan wat ik had gehoopt. De lessen zijn van het hoogste niveau en voor iedereen toegankelijk van een leek tot iemand die de klei al in de vingers heeft, het enthousiasme van jullie het super warm gevoel van thuis komen en puur genieten van ook het lekkere eten met heel veel liefde klaargemaakt, waarvoor dan! Voor het eerst een foto boek gemaakt en ben hier alvast de mede studenten ah warm maken want Atelier Filarski is iets om op je Bucketlist te plaatsen! Lieve groeten en hopelijk tot weerziens! Verhaeghe Els

Rob en Frankie
[6 September ,  2016]
Hallo Bo en Annetje, Dank je voor de geweldige week. We hebben genoten en we voelden ons reuze verwend. De techniek van het draaien is ons goed aangeleerd. Daarvan getuigen de mooie eigen gedraaide potten die bij ons op de tafel staan te pronken. Heerlijk gegeten. Dank voor deze heerlijke smaken en de gezelligheid aan tafel. Ik moet nog denken aan de rondleiding door de faïence-fabriek met de kundige uitleg van Bo als gids daarbij. Ook was het een beleving dat we in de plaatselijke kerk konden rondkijken. Elke dag was weer nieuw. Wat ons trof was de prachtige vertolking van Edith Piaf door Ruby, jullie dochter van het nummer Padam Padam. Het zingt nog na in ons hoofd. Beste mensen, dank je wel voor deze heerlijke vakantie. Een aanrader voor iedereen. Rob en Frankie Nederland

Ivette Wijnhoff
[5 September ,  2016]
Ik was nog nooit op een creatieve vakantie geweest, maar ik ben verkocht. Het was voor mij de ideale manier om de zomervakantie af te sluiten. Ontspannen, opgeladen en geïnspireerd ga ik een nieuwe periode tegemoet. Bo bedankt voor ongelooflijk goede lessen en Annetje bedankt voor de geweldige verzorging. Graag tot ziens!

Virginia
[20 Augustus ,  2016]
We were in Vannecourt from the 13 to the 19th of August. The countryside was so peaceful. A week in which we made new friends and enjoyed the mixture of cultures. Much laughter, singing, delicious food. The homemade jam together with crusty bread. The pottery course opened a new world for me. Bo is a wonderful teacher...never had I thought I would be able to work on a potter's wheel in such a short while. I proudly shared the results with friends and family. Hope I can go back for the next course to learn more about glazing. Thank you! Harry and Virginia.

Karin Velthoven
[16 Augustus ,  2016]
Laatste week juli/eerste week augustus mocht ik weer genieten van al het heerlijks bij Bo en Annetje: het heerlijke gezonde eten de hele dag door, de lessen in het atelier, de heerlijke sfeer met de andere cursisten, de rust en prachtige sterrenhemel van Vannecourt.....teveel om allemaal op te noemen. Het was mijn tweede keer hier, en eindelijk heb ik het centreren onder de knie! Wat een opluchting dat ik het nu kan! En wat heerlijk om ook mijn eigen, creatieve gang te kunnen gaan. Tot slot de raku stook met de prachtig kleurende glazuren en vooral het KOPERMAT! Fantastisch, het lijkt alsof het noorderlicht nu gevangen zit op mijn werkstukken. Ga vooral, het is echt een kado aan jezelf om hier een week te mogen verblijven!

Katrien Devos
[8 Augustus ,  2016]
Het vierde jaar aanwezig. De laatste stookmethode en glazuur (heb 2X raku gedaan) Was best wel spannend. Op het eerste zicht en gevoel is kristalglazuur niet mijn ding, MAAR...... soms moet je zaken durven herbekijken. De resultaten waren Wondermooi. In de Academie zit ik soms weken te knoeien met een glazuur en hier FLOEP! Tuurlijk ligt dit niet aan mij, maar aan de vakkundig uitgemeten en uitgeteste glazuren waar BO waarschijnlijk ook weken, mss maanden, mee bezig is geweest. Super dat we hier gebruik van mogen maken. Ook de supper-draai-tips zijn altijd fijn om toe te passen. Mijn thee zal vanaf nu zoveel beter smaken in dat zelfgemaakt theepotje en tasje. Telkens een moment om weg te dromen naar nieuwe ideeën en mijmeren naar een heel fijne groep. Vanaf nu haal ik ook mijn euro's uit de flappetap in plaats van de mister cash! Lieve groet aan allen Katrien

Ineke
[2 Augustus ,  2016]
Zoals Riet en Martina al vertelden, twas meer dan super. Vooral bedankt aan heel het team die iedere dag weer klaar stond voor ons, ons in de watten legden. Annetje en Katia, ze kookten zo erg lekker, mmmmm. Bedankt Bo voor je kundige uitleg, je gedrevenheid en kunde. Maar ook het gezellige gebabbel met overbuurvrouw Monique. Ruby die voorbij huppelt, fijn gezongen heeft, wat een lieve meid! Ook de mede cursisten, wat ik van jullie mocht leren, bedankt! Ik kom zeker nog eens.

Riet Toussaint
[28 Juli ,  2016]
Een lekkere week achter de rug waarin ik aan niets anders hoefde te denken dan aan draaien. De instructies en tips van Bo hebben mij als beginner een eind op weg geholpen. De innerlijke mens is uitstekend verzorgd door Annetje. Samen met een fijne en gezellige groep mensen te werken aan een doel: een volle Anagamaoven. Het stoken van die oven is een geweldige ervaring met een prachtig resultaat. Bo, Annetje, Ruby en groepsgenoten: Dank jullie wel.

Martina Dielen
[25 Juli ,  2016]
Nog een beetje levend in een roes van afgelopen week bij Bo en Annetje, ontwaak ik weer in het echte leven. Wat een top vakantie week heb ik achter de rug! Heerlijk de hele week met jouw vingers in de klei te mogen zitten samen met anderen die het ook zo graag willen leren. Toch nog nieuwe grepen geleerd van Bo en mee op excursie naar het museum in Sarregueminus. Bo gaf in het museum een zeer uitgebreide en interessante rondleiding door de pottenbakkersfabriek. Van stenen van de Normandische kust te vermalen tot uiteindelijk het eindproduct te komen. Een uitstapje welk je zeker niet mag missen. En als neusje van de zalm het stoken in de 200 liter Anagama. Van 7 uur opstoken in toerbeurt tot 22.00 uur op 1280'C. Wat een happening! Onder Bo's toeziend oog en een super enthousiaste groep, werd er hard gewerkt door iedereen. Gepamperd door Annetjes overheerlijke maaltijden en zang van Ruby! Lieve mensen met zoveel talenten, super bedankt!

Marianne
[19 Juli ,  2016]
Net terug van een weekje pottenbakken. Wat was het leuk en gezellig. Ik ben die week echt verwend. Je hoeft echt niets anders te doen dan lekker potten draaien en glazuren. En Bo is een kanjer! Ze werkt zo hard om het allemaal in goede banen te leiden en het iedereen naar zijn/haar zin te maken. Ook leert ze je een aantal goede trucs die het draaien vergemakkelijken. Ook Annetje doet alles om de gasten lekker te verwennen. Ik wil hun heel hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid. En Ruby voor haar goochel trucs en haar mooie zang optreden. Hopelijk tot gauw en tot ziens, Marianne

Irmgard
[10 Juli ,  2016]
Ongelooflijk wat je in een week leren kunt! De uitleg en begeleiding waren zeer goed. Ook het glazuren werd uitgebreid behandeld. De sfeer was ontspannen en gezellig en de verzorging op iedereen persoonlijk afgesteld. Top!! Dank jullie wel Bo en Annetje voor de geweldige week!
____

Marianne
[5 Juli ,  2016]
Bo,Annetje,Katja,Ruby en Ava dank je wel voor jullie buitengewone gastvrijheid.De kleine wereld van Vannecourt was mooi,ik heb er van genoten. Genoten van de zorg, de aandacht en veel geleerd over pottenbakken. Een beetje draaien kon ik al, maar centreren was altijd een hele worsteling. Nu niet meer! Wie wil leren draaien met al snel resultaat en daarbij ook nog heel lekker wil eten: koffer pakken en naar Bo en Annetje in Vannecourt.
____

Leonoor
[4 Juli ,  2016]
Een goed concept blijft inspireren en vooral genieten. Voor het zesde jaar op rij ben ik weer twee weken wezen draaien bij Bo en Annetje. Voor mij voorspelbaar, rustgevend, lekker eten en snoepen en vooral lekker met m'n handen in de klei en in de buitenlucht. Met buiten 32 graden is het best warm om de anagamaoven op te stoken tot 1280 graden, het is gelukt en de potten zijn erg mooi geworden. Een topstook volgens Bo! De tweede week m'n theepot afgemaakt en in de kristalstook is het een mooie pot geworden. Ook de vazen en schaaltjes zijn prachtig geworden. Ondanks de flinke regen in de eerste week was het prima kamperen, de vogels fluiten, de koeien grazen en de kippen scharrelen vrij en zorgen voor het kakelverse eitje bij het ontbijt. Prachtig om te ervaren en te zien hoe iedereen geniet van alle momenten in een draaiweek. En iedereen gaat trots met z'n eigen draaiwerk voldaan en uitgerust naar huis! Kom maar eens kijken in Vannecourt zooooo leuk!
____

Ali Wesseling
[20 Mei ,  2016]
Reeds weer thuis, na een hele fijne week in Vannecourt, proberen wij de ontspannen sfeer vast te houden die er was bij Bo en Annetje. Voor mij was het de eerste keer dat ik " draaide" en dat was best wel even wennen. Inez die al enigszins vertrouwd is met pottenbakken was helemaal in haar element. We gingen aan het einde vd week met mooie kopjes, kommen en een enkele kruik naar huis. Het was een heerlijk warm " kleibad". bij jullie. Verder genoten wij van het pure leven zonder overdaad. ( maar ook niet zuinig hoor.) Gewoon terug naar de basis, weinig verkwistend. Annetje die op haar laarzen door het natte gras - en schort voor - de kipjes voert en eitjes uit het hok haalt. De (H)eerlijke producten die gebruikt worden bij het eten. Het vriendelijke " goede morgen" en de oprechte belangstelling. Annetje en Bo nogmaals hartelijk dank. Wij kijken terug op een voor ons onvergetelijke week. Lieve groeten. Inez en Ali
____

Brenda [22 Mei ,  2016] Een topweek beleefd! Op een prachtige plek onder deskundige en vooral geduldige leiding van Bo kennis gemaakt met draaien en raku. Wat een avontuur! En Annetje die zorgde voor de inwendige mens,niets was teveel en we werden enorm in de watten gelegd. Thuisgekomen en trots op het resultaat ga ik nog heerlijk nagenieten terwijl ik aan de ceramic-quilt werk. Foto volgt! En voor herhaling vatbaar. Bo en Annetje, nogmaals hartstikke bedankt !  ____
Brenda
[22 Mei ,  2016]
Een topweek beleefd! Op een prachtige plek onder deskundige en vooral geduldige leiding van Bo kennis gemaakt met draaien en raku. Wat een avontuur! En Annetje die zorgde voor de inwendige mens,niets was teveel en we werden enorm in de watten gelegd. Thuisgekomen en trots op het resultaat ga ik nog heerlijk nagenieten terwijl ik aan de ceramic-quilt werk. Foto volgt! En voor herhaling vatbaar. Bo en Annetje, nogmaals hartstikke bedankt !
____
Lucia [28 April , Donderdag, 2016] Ook de dvd is een enorme aanrader! Ik heb hem net in huis gekregen en wel al 5 keer bekeken. Zowel de tekst als de opnamen van de dvd zijn heel duidelijk, en de methode is top! Tot in de kleinste details wordt alles stap voor stap uitgelegd en wordt ook verteld waarom je het zo het beste kunt doen. Volg je de dvd precies op, dan wordt draaien kinderspel. Dus heb ik vandaag voor het eerst een echt mooi vaasje gemaakt, terwijl ik al 2 maanden aan het knoeien was. Super bedankt! ____

Lucia
[28 April , Donderdag, 2016]
Ook de dvd is een enorme aanrader! Ik heb hem net in huis gekregen en wel al 5 keer bekeken. Zowel de tekst als de opnamen van de dvd zijn heel duidelijk, en de methode is top! Tot in de kleinste details wordt alles stap voor stap uitgelegd en wordt ook verteld waarom je het zo het beste kunt doen. Volg je de dvd precies op, dan wordt draaien kinderspel. Dus heb ik vandaag voor het eerst een echt mooi vaasje gemaakt, terwijl ik al 2 maanden aan het knoeien was. Super bedankt!
____

Rienk en Janneke
[17 september, Donderdag, 2015]
Ik lees dat ik het met velen deel: het was een erg fijne, ontspannen week in Vannecourt. Van Bo heb ik weer nieuwe impulsen en inspiratie opgedaan om verder te gaan met potteren, van Annetje de energie en het enthousiasme om de verzorging tot een feest te maken, van de medecursisten die stuk voor stuk bijzondere mensen waren met wie we veel konden delen. Voor Rienk, als niet-cursist, was het een fijne ervaring om dit mee te maken.Veel dank! ik hoop nog eens in de gelegenheid te zijn om terug te komen en raad ieder aan eens in Vannecourt te gaan kijken!
___

Veronica
[14 september, Maandag, 2015]
Dit jaar vond ik dat ik een kadootje voor mijzelf verdiende. Ik heb mijzelf getrakteerd op een week draaien bij Bo Filarski. Wat een mooi kado is dit geweest!! Heerlijk gedraaid op eigen tempo. Kristalglazuur ontdekt, aarde en vuur ontmoet bij Afrika fire. Het was een groot feest met leuke mensen om mij heen, een gezamenlijke passie wat telkens aangevuld werd met de kookkunsten van Annetje. Ik weet nu al wat volgend jaar op mijn verlanglijstje staat. Bedankt Bo,Annetje en mede cursisten.
___

Irene (met Anastasia)
[14 september, Maandag, 2015]
Ik sluit me bij mij weekgenoot, Brenda, aan. Heel blij met een goed bed, want daar lag ik 's avonds behoorlijk uitgeteld in. Een creatieve vakantie die zo inspirerend werkt, dat je zelfs in je vrije uurtjes nog even doordraait. Morgen begint start ik in Rotterdam een pottenbakcursus (!), dus wie weet: draai ik volgend jaar uit zo'n vormeloze homp klei een super slank vaasje...!
___

Brenda en Heleen
[9 september, Woensdag, 2015]
30 jaar geleden heb ik ooit achter een draaischijf mogen plaatsnemen, maar veel is er niet blijven hangen, behalve dat ik het toen erg leuk vond. Nu het vervolg: dit was een feestje! Uit mijn hectische wereld in alle rust de klei leren centreren, optrekken en vormen... Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden! Bo, bedankt voor je inspirerende lessen, je kennis van de techniek en passie, die je doorgaf. Wat gaf dit mij veel energie. Heerlijk om ook met mijn moeder hier te kunnen delen. We hebben veel gelachen om- en gemopperd op de 'mislukte' kleiwerken. De verzorging was heerlijk, fijn bed, en goed eten, dank je wel Annetje! Zo'n weekje weg is een aanrader voor elke zakenman/vrouw, die zijn/haar creativiteit in de koelkast heeft staan :-) Ik kan er weer even tegen, én ik ga verder met draaien!
___

Janine
[24 augustus, Maandag, 2015]
Bedankt Bo, Annetje en Ruby voor alweer een fantastische week, ik heb genoten! Pottendraaien onder begeleiding van de zeer deskundige Bo is een feestje. En door de kookkunsten en verwennerijen van Annetje heb ik een heerlijke relaxte vakantie gehad.
___

Kelly
[23 augustus, Zondag, 2015]
Je vloekt, puft en zweet achter je potten in de eerste dagen... Toch waan je je hier in het paradijs. Dit door de lekker kookkunsten van Annetje, de super mooie omgeving, de gastvrijheid en het talent van Bo om van iedere leek alsnog een pottenbakkerverslaafde te maken. Het was super, volgende jaar weer!
___

José
[20 augustus, Donderdag, 2015]
Wat een heerlijk concept. Een week creatief bezig zijn met Bo, culinair verwend worden door Annetje in een mooie omgeving met een leuke groep mensen. Ik heb genoten en kom graag weer eens terug.
___

Su
[16 augustus, Zondag, 2015]
Als zoekend beginneling, zo een warme ontvangst, duidelijke les, echt heerlijke eten, een inspirerend sfeer en alles eromheen, wil ik graag wat jullie aanbieden aan iedereen wensen. Ik heb genoten tot en met.
___

Nellie en Kees
[15 augustus, Zaterdag, 2015]
Genoten hebben we van deze week. Mooi weer, lekker draaien in afwachtende spanning naar het gedraaide resultaat, lekker verwent worden door jullie en heerlijk afkoelen in het zwembad. En niet te vergeten de gezellige groep mensen die we hebben leren kennen. Zeker weer voor herhaling vatbaar.
___

Ria Kleijkers
[9 augustus, Zondag, 2015]
Het was weer een super week, veel geleerd en heerlijk gegeten. Ik ben gewoon in de watten gelegd. Dichtbij de natuur met klei bezig zijn is een heel fijne ervaring
___

Mariken Hornman
[28 juli, Dinsdag, 2015]
Een verwen-week op alle fronten. De heerlijk, heldere uitleg en instructies van Bo. Dat werkt! Had al eens een keertje gedraaid maar bleef ploeteren. Dankzij haar techniek en uitleg is het nu een feestje. De andere verwennerij was het zalige eten van Annetje. En alleen al het begin van de dag: Wakker worden met het geluid van zacht borden-gerinkel. Je hoeft slechts aan te schuiven aan die ontbijttafel. En dan heb ik het nog niet eens over het prachtige plekje van mijn tentje onder de notenboom. Een heerlijk weekje. Dank je wel. Mariken
___

Ineke de Jongh
[26 juli, Zondag, 2015]
Trots op mijn mooie raku gebakken schalen. Dit na een geweldige week bij jullie atelier. Een mooie verstilde plek, heerlijk eten,prima verzorging MAAR BOVENAL EEN FIJNE GOEDE DOCENTE. Bedankt voor alles wat ik bij je heb geleerd! Ik kijk nu toch erg anders naar Potterie. Deze week was een moment met een gouden randje. Mercie, Ineke
___

Carlien, Tim en Huub
[18 juli, Zaterdag, 2015]
We hebben net voor het eerst koffie gedronken uit onze door Tim gedraaide en geglazuurde koffiebekers. Zo worden we dagelijks herinnerd aan onze superweek in Vannecourt. Het was de ideale combinatie van iets nieuws zien en leren, gezelligheid met anderen, heerlijk eten (van Annetje) en rust op een heel authentieke plek. Huub was een niet-pottenbakkende deelnemer, maar heeft zich prima vermaakt met fietsen. Verder hoorde hij er helemaal bij. Reuze bedankt voor deze fantastische vakantie!
___

Peter en Nora
[17 juli, Vrijdag, 2015]
Lieve Bo en Annetje Net terug thuis van bij "de Poterie" waar we een ongelooflijke week mochten beleven samen met jullie en al die andere lieve mensen. Alles was top en reuze gezellig. Nooit gedacht dat dit z'on leuke week zou worden. Zeker tot Later.
___

Bie Lemmens
[17 juli, Vrijdag, 2015]
Een weekje bij Bo, Annetje en Ruby, het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik ben met mooie kristal glazuur en African Fire potjes thuisgekomen en kreeg een spontane WOW van het thuisfront. Ruby, jou roze Raku beker uit je boetiekje is nu mijn favoriete koffiemok! Ik probeer zeker nog eens terug te komen. Dankjewel!
___

Carine & Marijke
[14 juli, Dinsdag, 2015]
Leuke week !!!... de weergoden waren ons natuurlijk goed gezind, wat ons goed uitkwam, aangezien we met ons tentje waren. Veel info, toch wel wat opgestoken !!! Het was een boeiende week, kristalglazuren en Afrikaanse stook, de afwisseling maakte het wel leuk. De uitstap naar het "Musée des Techniques Faïencières" is ook een aanrader, en met Bo als gids heb je aan informatie geen gebrek. Toffe groep, enfin het was aangenaam vertoeven bij Bo, Annetje en Ruby. Veel groetjes Bedankt Carine & Marijke juni 2015
___

Leonoor Smaal
[18 juni, Donderdag, 2015]
tja wie gaat er nou 10 keer een week naar dezelfde vakantiebestemming? ....Ik dus!waarom? omdat het alles heeft waar ik me goed bij voel. Van 24 mei t/m 7 juni met de tent, een kristalglazuurweek en een raku-week. Rust, regelmaat en lekker tot m'n polsen in de klei, elke groep heeft verbinding én eigen dynamiek. Altijd gezellig, heel veel samen maar ook ruimte. Gezond en lekker eten en drinken, demonstratie met sterren, uitleg met humor.Bo,Annetje en Ruby het was weer goed! Bedankt. Oh ja en nog een krat met mooie flesjes en potten mee naar huis.
___

Sanny
[15 juni, Maandag, 2015]
Bedankt Bo en Annetje voor de geweldige week bij jullie! Ik heb genoten van jouw uitleg, hulp en vakmanschap, Bo, en veel geleerd. En Annetje, vooral van jouw heerlijke maaltijden en het zingen 's avonds! En jullie gastvrijheid en hartelijkheid maakt het plaatje compleet. Ik kom zeker nog eens terug, hartelijke groet, Sanny
___

Mariet en Peter
[8 juni, Maandag, 2015]
Jullie gastvrijheid en vakmanschap hebben voor een geweldige week gezorgd. Ook de overige leden van de groep willen wij hartelijk danken voor hun gezelligheid en misschien .... au revoir, bye, Tschüs
___

Tracy en Martin
[24 mei, Zondag, 2015]
We hebben beiden genoten van jullie gastvrijheid, de zeer duidelijke en kundige lessen van Bo, het heerlijke eten van Annetje, de zangkunsten van Ruby en Annetje en de prachtige rustgevende omgeving. Bo heeft mij nog meer geïnspireerd om verder te gaan met klei en Annetje heeft Martin weer een gitaar doen oppakken. Bo, Annetje en Ruby BEDANKT! 
___

Jacqueline
[23 mei, Zaterdag, 2015]
Net terug van een heerlijke week in Vannecourt. Wat heb ik genoten van jullie gastvrijheid, de gezelligheid, de inspirerende lessen van Bo en de overheerlijke maaltijden van Annetje. Chapeau !!! Ik zal er zeker nog lang van nagenieten. Jacqueline
___

Tiny Sterenborg [11 mei, Zondag, 2015] Een geweldige week, voelde me heel verwend door de hartelijke gastvrijheid, leuke gesprekken en uitwisselingen, het lekkere eten en heb weer veel geleerd. Een goede stimulans om verder te gaan en zeker voor herhaling vatbaar. 
___

Hanneke
[23 mei, Zaterdag, 2015]
Lieve Annetje, Bo en Ruby. Wat een bijzondere ervaring ...een week onder jullie vleugels...ik....geen benul van draaien...heb leren ..zien ..horen maar vooral voelen..wat klei (in dit geval) met je..en ja ook ik met het materiaal in goede synergie kan.... mag.. scheppen.. maken.. een.samensmelten van ..vooral een goede lerares (Bo die ook mij iets kan doen begrijpen door haar duidelijke maar vooral inzichtelijke heldere uitleg )in een liefdevolle omgeving ( de over-heerlijke maaltijden van Annetje)ennnnn niet te vergeten..samen "bomen"en zingen met Ruby en Annetje ! Kortom dankjulliewel liev3 het was voor mij een Top-week !! Dikke Knuf, Hanneke
___

Tiny Sterenborg
[11 mei, Zondag, 2015]
Een geweldige week, voelde me heel verwend door de hartelijke gastvrijheid, leuke gesprekken en uitwisselingen, het lekkere eten en heb weer veel geleerd. Een goede stimulans om verder te gaan en zeker voor herhaling vatbaar.
___

Maya [15 september, Maandag, 2014] Lieve Bo, Annetje en Ruby, het lijkt alweer een hele zomer geleden dat ik samen met Marianne een week lang heb genoten van het pottenbakken, het eten, de groep en de geweldig spannende ervaring van de Anagama-oven! Nog dagelijks geniet ik van de leuke herinneringen en natúúrlijk van mijn trofeeën die door het hele huis verspreid staan! Het was een eerste ervaring, maar hopelijk niet de laatste! Tot ziens, met warme groet, Maya  _______________________________________________________________
Maya
[15 september, Maandag, 2014]
Lieve Bo, Annetje en Ruby, het lijkt alweer een hele zomer geleden dat ik samen met Marianne een week lang heb genoten van het pottenbakken, het eten, de groep en de geweldig spannende ervaring van de Anagama-oven! Nog dagelijks geniet ik van de leuke herinneringen en natúúrlijk van mijn trofeeën die door het hele huis verspreid staan! Het was een eerste ervaring, maar hopelijk niet de laatste! Tot ziens, met warme groet, Maya
___

_______________________________________________________________
Diana Ruijzendaal
[8 september, Maandag, 2014]
Soms lees je wel eens berichten van gasten op een website waarvan je denkt: dit is te mooi om waar te zijn. Maar ik kan het - na een week kleien - alleen maar hartgrondig eens zijn met alle commentaren. En wat is dan de magie van een weekje Vannecourt? Wellicht die combinatie van : terug naar een beetje basic bestaan, maar wel de luxe van zelf niet hoeven zorgen en heerlijk in de watten worden gelegd? Of even helemaal niets te hoeven? Nou ja, wel op tijd aanwezig zijn voor de uitleg van Bo, maar daarna deel je je tijd zelf maar in? Of de rust maar ook het contact met de natuur te ervaren? Of dat je een heel bijzondere familie (Bo, Annetje en Ruby) leert kennen? Een familie die inspireert en je laat kijken naar je eigen leven? Of wellicht de spanning van in een groep terecht komen waarbij je niet weet of het gaat klikken? Om dan tot de ontdekking te komen dat het in de kern gelijkgestemde mensen zijn, hoe bijzonder is dat? Het zal wel een mix zijn van alle bovenstaande elementen. Dus wat te doen???? Neem die stap en meld je aan voor een cursus. Je zult er geen spijt van krijgen. En voor Bo, Annetje en Ruby, heel veel succes en geluk toegewenst
___

Maria
[7 september, Maandag, 2014]
Wat hebben we een geweldige week gehad bij jullie; zo gastvrij, zo prima verzorgd, zo leerzaam, zo gezellig. Heerlijk om steeds maar weer aan tafel aan te kunnen schuiven zonder daar iets voor te hoeven doen!! Heerlijk om na de lessen nog lekker zelf te kunnen experimenteren op de draaischijf. Het was een bijzondere week, met een hele leuke groep mensen. Ik hoop tot volgend jaar!!!
___

Ton
[7 september, Maandag, 2014]
Wat kun je nog toevoegen aan zoveel lovende woorden, kan alleen beamen dat het waar is. Misschien deze nog;"ook geschikt voor mannen". En inderdaad ben ik nog vaak met hoofd en hart in Vannecourt..... Merci pour tout.
___

Monique
[1 september, Maandag, 2014]
net terug van een hele fijne week bij Bo en Annetje. leren draaien, en zowaar, het lukte! Prachtige kristalglazuren aangebracht en een groot vuur gestookt voor de Afrikaanse potten. Genoten van de geweldige verzorging, ik hoefde helemaal niets te doen. De sfeer in onze groep was erg goed, ik heb een paar bijzondere mensen leren kennen. En de avonden in slaap gevallen bij het geluid van de uil. Al met al gaf dat een enorm luxe gevoel. Volgend jaar ben ik weer van de partij!
___

Els
[31 augustus, Zondag, 2014]
Bedankt voor deze fijne week Raku. Het was bijzonder boeiend, leerrijk, vernieuwend, lekker, gezellig, ... nog meer termen nodig om te begrijpen dat dit weer een topweek was? Bedankt aan alle mensen die gewoon door zichzelf, het tot een onvergetelijke week maakten! Els
___

Xandra [26 augustus, Dinsdag, 2014]
Samen met mijn dochter Rosanne heb ik genoten van een fantastische week die gekenmerkt werd door alleen maar leuke dingen: duidelijke en inspirerende lessen op pottenbakkersgebied door Bo, heerlijke gerechten bereid door Annetje, de mogelijkheid om eindeloos te oefenen met draaien, het spannende raku-stoken, de kruiken voor de koude en de zaklampen voor de donkere nachten en een enorm gezellige en hartelijke groep. Het was een week om nooit te vergeten! _______________________________________________________________
Mieke
[30 augustus, Zaterdag, 2014]
Hallo Bo&Annetje, Vijf weken is het al geleden dat ik&Geertje een weekje zijn komen pottendraaien,maar er gaat geen enkele week voorbij zonder dat ik aan deze mooie herinneringen moet denken. Telkens als ik mijn afgewerkte potjes bekijk,komt er een lach op mijn gezicht,een zalig gevoel dat me aan alles doet terugdenken: alleen maar in gedachten zijn met het draaien en het eindeloos mogen uitproberen,de fijne lessen van Bo,het lekkere eten van Annetje,de gezellige sfeer,onze leuke groep,de spannende Anagama stook en dan"het resultaat". Kortom,de ontspannen vibe die Annetje en Bo uitstralen brengt u naar een wereld van "alles mag niets moet" Zeker een Aanrader en hopelijk kan ik volgend jaar weer! Groetjes Mieke
___

Xandra
[26 augustus, Dinsdag, 2014]
Samen met mijn dochter Rosanne heb ik genoten van een fantastische week die gekenmerkt werd door alleen maar leuke dingen: duidelijke en inspirerende lessen op pottenbakkersgebied door Bo, heerlijke gerechten bereid door Annetje, de mogelijkheid om eindeloos te oefenen met draaien, het spannende raku-stoken, de kruiken voor de koude en de zaklampen voor de donkere nachten en een enorm gezellige en hartelijke groep. Het was een week om nooit te vergeten!
___

Jessica
[26 augustus, Dinsdag, 2014]
Voordat ik me voor een week pottenbakken in Vannecourt heb opgegeven ben ik even door het gastenboek gegaan en dacht eerlijk gezegd dat er wel erg handig een gunstige selectie was gemaakt. Inmiddels ben ik twee dagen terug van een geweldige week die om is gevolgen, en tegelijkertijd het gevoel geeft dat ik heel lang ben weggeweest. Kortom, geweldige inspiratie om weer aan een nieuw seizoen en mijn eigen werk te beginnen. En ja,ik kan niets orinelers bedenken maar dat is zeker te danken aan Bo, een geweldige docente met geduld en humor, de gastvrijheid, heerlijke eten en aandacht van Annetje, het gezelschap van Ruby, kippen, katten, koeien en uilen, en een heel bijzondere groep mensen die deze week bij elkaar waren. Jammer dat het in de winter de koud is, het lijkt me geweldig romantisch om in die prachtige schuur met kerst te werken, nu moet ik helaas wachten tot volgend voorjaar.
___

Carla
[24 augustus, Zondag, 2014]
Wat kijk ik terug op een mooie week bij Bo, Annetje en Ruby, met allemaal hartelijke, lieve en gezellige mensen in de groep!! Het pottenbakken was net zo leuk als ik had verwacht; zat voor het eerst achter een draaischijf, en niet voor het laatst :) wat mij betreft. Dank aan iedereen die er was, het duurde een week maar napret voor maanden! Hopelijk tot volgend jaar.
___

Janny [12 augustus, Dinsdag, 2014]
Wederom een geslaagde week keramiek. Hard gewerkt, verwend door Bo en Annetje en bovenal met prachtig gedecoreerd keramiek thuis gekomen. Wij hebben weer, Wim en ik, genoten!! DANK, MERCI _______________________________________________________________
Marijke en Piet
[18 augustus, Maandag, 2014]
Hallo Bo en Annetje,  We hebben ontzettend genoten van onze week bij jullie, de sfeer, het buiten zijn, het samen werken aan de draaischijf. Ook het verzorgen van de maaltijden, compleet alles was geweldig! Wat stralen jullie een levensvreugde uit! We hebben het echt als een cadeautje gezien deze bijzondere week ver van alle luxe en drukte van alle dag! Bedankt en veel succes verder! Piet en Marijke
___

Eveline en Suzanne
[11 augustus, Maandag, 2014]
We hebben een fantastische week gehad. Duidelijke lessen van Bo over de do's en don'ts voor de pottenbakker. Veel geleerd, veel geoefend. We hebben genoten van de humor en de gezellige sfeer die er heerste. Het totale arrangement verzorgd door Bo en Annetje, waaronder ook de heerlijke maaltijden. Inspiratie om aan de slag te gaan met de draaischijf en het keukenmes, maar niet tegelijkertijd.
___

Ineke
[4 augustus, Zondag, 2014]
Een mooie en intensieve week gehad, met heel duidelijke instructie over 'het draaien op de draaischijf' en veel theorie over klei en glazuur. Dus hard gewerkt en ondertussen vorstelijk gegeten. Kortom prima week
___

Anja de Bruijn
[3 augustus, Zondag, 2014]
Een heerlijk week in Frankrijk, op een mooie plek met leuke mede cursisten, heerlijk eten van Annetje maar vooral heel veel geleerd van Bo. veel humor maar ook hele goede aanwijzingen. dank jullie wel voor deze fijne ervaring. Groetjes Anja
___

Alma
[22 juli, Dinsdag, 2014]
Dank jullie wel voor de superweek! Het was vreselijk spannend om dat hele proces van natte klei tot gebakken en geglazuurd potje voor het eerst mee te maken, en ik had me er geen betere plek voor kunnen bedenken. Heb ontzettend veel lol gehad, van de tuin en omgeving genoten, heerlijk gezongen, en mis het lekkere eten nu al!
___

Luc
[21 juli, Maandag, 2014]
bonjour;Bo en An Het was heel leuk om een week bij jullie te mogen zijn.zeer goede ontvangst en lekker eten. Ik heb veel bij geleerd op gebied van draaitechnieken. Tot volgend jaar misschien? groetjes;Luc.
___

Marielle
[20 juli, zondag, 2014]
wat zalig om jullie terug te zien ! goed doorgedraaid,veel gelachen, heerlijk geslapen in de stal, een hoop wensen kunnen doen met al die vallende sterren, opnieuw overheerlijk gegeten, genoten van het heerlijke zachte water in het zwembad en last but not least: dank aan Ruby voor haar prachtige Halelujah...het is nu weer 'ontwennen' na een weekje leven zoals God in Frankrijk bij jullie, DANKBAAR en op naar het derde jaar !
___

Tracy
[11 juli, Vrijdag, 2014]
Bo en Annetje nogmaals bedankt voor de fijne week bij jullie! Heerlijk (voor het eerst) gedraaid in een creatieve sfeer met fijne mensen. Lekker en gezond gegeten, gerust, geluierd en veel opgestoken. De Anagama was toch echt een 'hete' ervaring ;o) Ik kom zeker nog eens bij jullie een weekje vertoeven!!
___

Lud
[6 juli, Zondag, 2014]
Lieve Bo en Annetje, ik zag er naar uit om een keertje potten te bakken maar deze vakantie overtrof hierbij al mijn verwachtingen. Potten draaien met de deskundige hulp en geduld van Bo met daarbij een geweldige dosis humor! Daarbij de heerlijke maaltijden van Annetje die we in volle natuur konden genieten. Nooit heb ik zo'n vieze kleren gedragen tijdens de vakantie. HEERLIJK!!! Dankje Bo en Annetje en groetjes aan Ruby xxx .
___

Carine
[5 juli, Zaterdag, 2014]
Bedankt Bo en Annetje, Weer een geweldig verlof gehad. Mooie groene omgeving, lekker gegeten door Annetje haar keukenkunsten. Veel bijgeleerd van Bo haar oneindige kennis over keramiek, haar geduld, en genoten van haar onuitputtelijk gevoel voor humor. Bedankt voor een echte ontspannende en weldoende vakantie! tot de volgende keer! Carine
___

Janneke
[3 juli, Donderdag, 2014]
Gisteren weer thuis gekomen na een paar weken Frankrijk, waarvan de eerste in Vannecourt. Voor de 3e keer een weekje pottenbakken bij Bo en Annetje. Na de Anagama en Raku, dit keer de kristalglazuur en African Fire. Het blijft spannend als de ovens opengaan of de potten onder de as vandaan komen! Weer een heerlijke week gehad, met leuke mensen. Ondanks de verschillende nationaliteiten werd er volop geconverseerd in een mix van talen. Naast het draaien en glazuren ook gewandeld, geluierd, gelezen en uiteraard heerlijk gegeten! Kortom super genoten! Bedankt weer Bo, Annetje en Ruby!
___

Noëlle
[2 juli, Woensdag, 2014]
Heerlijk genoten van een weldoende vakantie waarbij lust voor het oog, smaakpapillen, geest en nieuwigheden + gezellig gezelschap het geheel vormden van  een onvergetelijke vakantie.
___

Wilma Dame
[28 juni, Zaterdag, 2014]
Net thuisgekomen van weer een heerlijke week in Vannecourt met Raku en Afrikaanse stook. We hadden een hele gezellige hechte groep die dwars door alle taalbarrieres heen ontzettend goed met elkaar kon praten en lachen. :-) De verwennerij door Annetje en de wijze keramieklessen van Bo waren weer geweldig. Bovendien hebben we ook nog armbandjes leren maken van elastiekjes van onze docente Ruby. We komen zeker volgend jaar weer terug! Groetjes, Wilma ps. (voorzichtige) knuffel voor Dondersteen en Dame Tutti Frutti! (Froet)
___

Leonoor
[18 juni, Zondag, 2014]
Alweer 11 dagen terug van mijn 7e week bij Bo en Annetje, en Ruby natuurlijk.Alles was weer leuk, gezellig, vertrouwd en nog steeds lekker.Nieuwe glazuren voor de Raku, ook ervaren dat klei zich niet altijd laat temmen naar je hand, maar de "buit"is mooi. En aan het eind van de zomer weer een week anagama gereserveerd! Dus er is nog plaats, boek en je zult er geen spijt van hebben.
___

Chris
[8 juni, Zondag, 2014]
Nog aan het nagenieten van een ontspannen, leerrijke vakantie. Na wat geklungel de eerste 2 dagen en veel geduld van Bo had ik het eindelijk onder de knie (vingers) en bekijk hier thuis vol trots mijn "mooie" zelfgedraaide potjes. Voor herhaling vatbaar...
___

Chloé
[8 juni, Zondag, 2014]
Quel séjour formidable! Ik heb genoten van alles en ben helemaal tot rust gekomen. Ik heb heel veel bewonderingen voor wat jullie allemaal doen in zo'n week. Wat een heerlijk leven hebben jullie!
___

Lucie Limburg-Vissers
[25 mei, Zondag, 2014]
Lieve annetje en Bo, Wat heb ik een heerlijke week gehad bij jullie, heel relaxed en heel leerzaam. Bo wat heb jij me goed leren draaien, ik ben er erg blij mee,ga er zeker mee door. En Annetje het eten was voortreffelijk, ik ben wel aangekomen hahhaaa! Ik moet zeggen petje af, jullie hebben het heeel goed gedaan!! Fijne zomer en wellicht tot volgend jaar.
groetjes Lucie
___

Chris en Gretha
[20 mei, Dinsdag, 2014]
Wij hadden een aangename stage, heel leerrijk, goede sfeer en lekker eten ! Echt een aanrader.
___

Esther
[15 mei, Donderdag, 2014]
Lieve Bo, Annetje en Ruby, Wat heb ik genoten bij jullie! Mijn eerste en zeker niet laatste ervaring met de pottenbak schijf. Ik ben super blij met de mooie werkstukken die ik mee naar huis neem. Annetje bedankt voor alle lekkernijen, 2kg+ is all worth it haha ;) Wat kan jij lekker koken zeg!!! … Bij thuiskomst ben ik gelijk aan de slag gegaan met de rabarber:). Ruby bedankt voor de mooie wandelingen door het bos. Ik ben erg benieuwd naar de cursus kristalstook, als mijn vakantiedagen het toelaten ben ik weer van de partij!
___

Sary
[12 mei, Maandag, 2014]
Ik kijk terug op een relaxte, gezellige, leerzame en gezonde vakantie bij Bo en Annetje. Een echte aanrader!
___

Noor
[12 mei, Maandag, 2014]
Wat is het fijn bij Bo en Annetje en Ruby! Een heerlijke, relaxte sfeer. Verstand op nul, blik op klei of quilt, je komt er echt tot rust!! Nog nooit verslapen in ons drukke bakkersleven, maar hier in ons knusse kamertje boven in de schuur is het ons toch echt overkomen! Dat is toch geweldig!!
Peter en Noor
___

Lissy
[4 mei, Zondag, 2014]
Wat een heerlijke creatieve week heb ik gehad. Bo is een topdocente die zowel de beginner als de gevorderde leerling verder op weg helpt met het individuele proces van draaien. Voor het eerst dit jaar ook, onder begeleiding van Annetje, céramiquilt gedaan. Een hele leuke ervaring om anders naar zowel klei als stof te kijken en deze te combineren. Door de relaxed sfeer, de omgeving en de goede verzorging heb ik een geweldige vakantie gehad!
___

Jaap en Channa
[25 april, Vrijdag, 2014]
Jammer maar ons verblijf bij Bo en Annetje zit er op. Deze week lijkt een maand zoveel hebben we gepraat, gelachen, gegeten, potten gedraaid en gebakken, geleerd en misschien deels al weer vergeten. De spullen staan klaar ingepakt, het mijnzins overbodige kratje om werk mee naar huis te nemen is grotendeels gevuld met mijn baksels. We drinken nog een laatste warme drank en nemen afscheid van Bo en Annetje. Van Ruby hadden we al eerder afscheid genomen toen ze naar school ging. Wat heb ik zoal geleerd: - centreren, openen, optrekken, kopjes, vazen, kommen, flessen, kegels, potjes met deksels. - openen om schalen, soepkommen, slabakken, de open vormen te maken. - en de derde methode borden, schoteltjes en andere platte ronde objekten. - dan de grondbeginselen voor glazuren, afdraaien, decoreren, raku stoken. Vandaag, al weer de een na laatste dag, zal er gestookt moeten worden. Alles wat we gister in de slip, glazuur, koperoxide glazuur en koperoxide hebben gezet, gaat vandaag de raku oven in. We beginnen daar interesse voor te krijgen al hoewel we het onszelf nog niet zien doen in ons stadsachtertuintje. Alle stukken, borden en schalen, die nog "vers" zijn, zijn eerst nog biscuit gebakken. De tijd is nog kort toch hoop ik nog van de mast te draaien al zal ik dat hier niet verder verwerken. Nog voor het ontbijt draai ik de laatste "verse" stukken af. Daarna stoken we de raku oven op , wat heel snel gaat. Buiten staan de bakken al klaar om met cavia zaagsel en al dan niet glossie krantenpapier gevuld te worden. Ook staat een bak water gereed om de potten na afkoeling schoon te maken. De potten worden een voor een in ieder z'n eigen bak gezet en het houtvuurtje op gestookt, waarna gesmoord, gereduceerd door een natte glaswoldeken en ter verzwaring een keramische vloertegel, langere of korte reductie tijd geeft andere resultaten. Na het afkoelingsproces en het schoonmaken ontstaat er een wonderschone resultaat. We zijn om en gaan gewoon stoken in de tuin van de buren! Het lukt nog het principe van het van de mast draaien te leren en ook dat zal lukken met wat oefening. Dit was de laatste dag les we nemen nog even een foto van de resultaten samen met Bo. Bedankt voor deze fantastische week!
___

Manon
[10 september, Tuesday, 2013, 20:42:26]
Wat een mooie herinneringen! Hoewel er nog 2 heerlijke vakantieweken op volgden en ik inmiddels alweer bijna 3 weken aan het werk ben, gloei ik nog steeds na van mijn week bij Bo, Annetje en Ruby. Net als onze african fire dat de volgende dag na 2 mega-buien ook nog steeds gloeide..
Wat een goede sfeer, wat een verwennerij, wat hebben we gelachen en wat heb ik veel geleerd!
Dank jullie wel, ik kom graag terug volgend jaar!

Inge Pardaan
[09 september, Monday, 2013, 10:17:04]
In juni 2013 ben ik voor de derde keer een week bij Bo en Annetje geweest. Opnieuw zijn mijn verwachtingen uitgekomen. Bo is een prima docente van wie ik iedere keer weer meer leer.
Annetje zorgt voor alles er om heen. Ik voel me altijd erg verwend. Kortom, volgend jaar weer!

Els
[26 august, Monday, 2013, 11:05:58]
thuisgekomen na een rustige rit, de 'winst' van de voorbije week staat uitgestald op het vensterraam. Alhoewel, de echte winst zit vanbinnen, in de herinneringen aan de fijne begeleiding, de heerlijke gastvrijheid, ...
mensen jullie zijn echt 'top' !
Heel Hartelijk Dank - het was een verrijkende week, op meerdere vlakken...
Els

Marjan
[26 august, Monday, 2013, 08:13:53]
Gisteravond na thuiskomst uit Vannecourt koffie gedronken uit een van de vier zelf gedraaide mokken. De smaak van de Raku samen met de herinneringen aan een opnieuw geweldige week maakte het een bijzonder lekkere kop koffie. Dank-jullie-wel weer voor deze heerlijke week!

Kris
[18 august, Sunday, 2013, 11:22:39]
Tweede x dat ik deelnam aan een workshop bij Bo. Niet alleen vanwege het pottenbakken, ook vanwege de sfeer, de heerlijke verzorging en de omgeving. Maar ook de workshop was weer heerlijk om te volgen. Dit x kristalglazuren,waar ik veel van heb geleerd! En Bo heeft me weer meer uitdagingen laten aangaan, 4 kilo klei en mooie dunne hoge halsjes! Dank je Bo en Annetje, voor jullie toewijding! Groetjes Kris

Linda Ballijns
[06 august, Tuesday, 2013, 16:39:25]
Het was een heerlijke week: elke dag met je handen in de klei, geweldige maaltijden, apéro met het getok van de kipjes in de tuin, en de gezelligheid van Bo, Ruby, Annetje, Stien, Donder en Froet! Ik wil weer terug!

Tynke Verbrugge
[05 august, Monday, 2013, 12:52:58]
Het was een superweek,goeie tips van Bo ten aan zien van centreren,heerlijk relaxte week ,heerlijke maaltijden van Annetje en Stien ,mooie werkstukken die uit de rakustook kwamen,gezellige sfeer met aan het eind ook nog een leuke nostalgische songavond waarbij Annetje en Ruby fraaie liedjes samen zongen, oftewel helemaal top.Bedankt ,zeker voor herhaling vatbaar.

Els Deuss
[04 august, Sunday, 2013, 19:28:37]
Vanochtend lekker ouderwets foto's zitten inplakken en zo de week van 20 - 26 juli weer herbeleefd. Het was een heel fijn, boeiend en gezellig verblijf. Veel geleerd en heerlijk verwend.
Kortom een onvergetelijk weekje. Annetje en Bo, nogmaals reuze bedankt!

Marielle Dobbels
[03 august, Saturday, 2013, 14:53:49]
Eerste kennismaking met de draaitafel,dankzij de professionele en rustige lessen van Bo ben ik gelanceeerd om door te draaien.Een week gevuld met lekkers en goeds van Annetje en Stien. de speelmomenten met Ruby met haar engelenstem zorgden voor extra 'bons moments'... Hmmmm tel al af naar volgende zomer! AANRADER

Hester Elemans
[28 july, Sunday, 2013, 18:49:16]
wat had ik een verlangen om na jaren van werken met mijn hoofd
weer te werken met mijn handen,
spelen met klei
centreren,
het maken van een ziel
de kracht van vuur
het heeft zeker mijn innerlijke geraakt
samen met zielsverwanten
en de gastvrijheid van bo en annetje
dank je welen tot weerzien

Hester

Désirée Verstraete
[27 july, Saturday, 2013, 11:02:51]
draaien in de klei
Bo leert vuur streelt warmte geeft
voelen wij elkaar

week is meer dan klei
Annetje zorgt en voedt ons
buik en geest en hart

volle maan boven
Ruby hoort en zingt de nacht
claire de la lune

merci! xxx

Michèle
[24 july, Wednesday, 2013, 20:34:13]
Ja, ja, origineel kan ik helaas niet meer uit de hoek komen, want iedereen voor mij schreef eigenlijk al wat ik ook wou schrijven ...

Een echte aanrader!
Het leuk en lekker, en op z'n vlaams 't was tof en smakelijk smile
(én heel leerrijk!)

Bedankt Bo, Annetje, Ruby en ook Janne!

Janny
[20 july, Saturday, 2013, 07:34:26]
Een fantastische week gehad in Vannecourt. Als doorgewinterde handvormer veel moeite gehad met draaien, maar door de professionele begeleiding van Bo toch met 3 mooie werkstuk(jes) naar huis gegaan.
Door de goede zorgen en kookkunsten van Annetje en Janne leven als God in Frankrijk.
Mooie mensen ontmoet. Bedankt allemaal. We shall over come

sandra
[08 july, Monday, 2013, 22:20:31]
Bo en Annetje, bedankt voor weer een geweldige week Pottenbakken.
Het is meer dan kleien alleen. De sfeer van het platteland en de warmte van jullie gastvrijheid geeft mij het gevoel echt even weg te zijn van het drukke bestaan. Nu helaas weer thuis... volgend jaar weer!! Lieve groet sandra

Gerda
[30 june, Sunday, 2013, 18:33:23]
Ik ben net thuis van een geweldige week in Vannecourt. Ik heb heel veel geleerd en kan nu eindelijk een behoorlijke cylinder optrekken! Bo geeft uitstekend les en het raku-stoken was een belevenis. Daarnaast werd er elke dag weer een geweldige maaltijd op tafel gezet door Annetje. Een weekje bij de Kleischool is zeker voor herhaling vatbaar.

Dieuwertje
[17 june, Monday, 2013, 09:11:01]
Een heerlijke week draaien en Raku stoken in Vannecourt. Veel techniek bijgeleerd van Bo, fijne klei om te draaien en mijn eerste Naked Raku pot ! Verder genoten van de hartelijkheid, gezelligheid, het lekkere eten en de prachtige plek: in mijn tentje tussen de fluitende vogels en zacht loeiende koeien was het goed toeven. Bedankt Bo en Annetje.

A.hulscher
[12 june, Wednesday, 2013, 13:53:26]
27 april tot 3 mei ben ik op de kleischool geweest.Wat een heerlijke week loop nog steeds te dromen en 2 sept ga ik weer een week. Wat zijn we verwend en verzorgd door Annetje, het heerlijke eten en snoepen van al de vers gebakken taartjes en toetjes. De humor met Bo, heerlijk heerlijk, en veel geleerd. Wist niet dat het zo leuk is, spelen met klei en wat eruit voortkomt. Kijk er naar uit weer in september Anagama week, ook bijzonder. Tot dan Gr. voor Ruby.

Alet
[02 june, Sunday, 2013, 15:13:10]
Vandaag de tafel vol gezet met mijn 'werk' van de afgelopen week. Het is mooi, het is spannend en er is bij elk potje een verhaal te vertellen: wat was de bedoeling, wat is het geworden en hoe is dat zo gekomen. Ik heb heel veel geleerd. Dat is fijn en daar kwam ik ook voor. Maar misschien wel het belangrijkste van die heerlijke week is dat ik mij zo geweldig verzorgd gevoeld heb. De aandacht van Bo, de zorg van Annetje en de vrolijkheid van Ruby. Het was er allemaal en het was er allemaal steeds weer. Dank jullie wel!

agnes
[18 may, Saturday, 2013, 23:06:17]
Heerlijke week gehad in Vannecourt. Een hele ervaring en een leuke combinatie: pottenbakken en trommelen. Bo en Annetje, bedankt.

Yvon
[12 may, Sunday, 2013, 19:28:41]
Ik ben nog vol van mijn weekje Vannecourt. Wat een heerlijke omgeving en hoe verbazend wat pottenbakken en trommelen, ook al is het best heeeeel moeilijk allebei, met je doet... Wat was het werk ver weg en de wereld mooi vanaf de boerderij. Bo en Annetje, jullie weten hoe je het mensen naar de zin kunt maken, dank jullie wel!

sandra
[04 may, Saturday, 2013, 17:18:22]
Al twee jaar kom ik met heel veel plezier naar Vannecourt. Dit jaar mag ik eindelijk de Anagama- week meemaken. Ik heb ervaren dat pottenbakken veel processen met zich meebrengt en vooral tijd. Ik heb in de afgelopen 3 jaar een eigen ateliertje ingericht, een draaischijf aangeschaft en dit jaar een oven gekocht. Ik kan een heel jaar inspiratie halen uit een geweldig weekje pottenbakken bij Bo en Annetje. Het is de goede sfeer en de vrijheid die Bo en Annetje bieden, die maken dat je je kan laten gaan in een creatief proces. Ik kan iedereen aanraden om naar Vannecourt te gaan!

Leonie
[03 may, Friday, 2013, 10:24:26]
Vorig jaar heb ik een heerlijke week gehad!
Ben in Nederland ermee verder gegaan.
Dit jaar kom ik ook weer een weekje om lekker met mijn handen mooie potten te maken.
Heb er nu al zin in!

Marian
[07 february, Thursday, 2013, 14:08:52]
Ik bewaar ontzettend fijne en leuke herinneringen aan de pottenbakweek vorig jaar, net als mijn zoon.
Het pottenbakken heeft nog geen vaste plek gevonden in mijn leven sindsdien, maar elke keer dat ik een zelfgemaakt bakje uit de kast pak om er chocolaatjes of zo in te doen fungeert als een reminder dat ik dat wél wil gaan doen als er meer tijd en ruimte komt. Jouw inspirerende lessen in die prachtige omgeving die jullie gevonden hebben Bo en de hartelijke en warme ontvangst die je je gasten bereidt Annetje zijn meer dan één like-duimpje waard.

Ellly
[07 february, Thursday, 2013, 14:07:39]
We hebben ,net als zoveel anderen een fijne tijd bij jullie gehad. Ik had nooit gedacht dat de klei me zo in de greep zou houden ,na 30 jaar te hebben geschilderd!!Plaats een bericht in het gastenboek: KLIK HIER


Schrijf je in voor de blog!

Word tijdig op de hoogte gehouden van nieuwe data en activiteiten. Wil je daarover een bericht ontvangen, meld je dan aan voor onze blog (info 1 x per maand).

Klik hier om lid te worden: Kleischool-blog

   Gratis e-Book

De Mirabellenboom

Ontvang gratis de interessantste verhalen gegroepeerd in De Mirabellenboom en word (gratis) lid van onze blog over Creatieve Vakanties. Vraag nu ons gratis Ebook De Mirabellenboom aan. Gratis e-boek over ons leven rond aardewerk, vuur, klei, ovens... in de rust en eenvoud van een klein dorpje in de Lorraine. Door Bo Filarski en Annetje Creemers


   Draaicursussen Pottenbakken DVD's

Leer goed centreren en optrekken. De techniek van het draaien, duidelijk stap voor stap uitgelegd. Centreren zonder groot gevecht door slim te werken met je gewicht en niet je kracht. Ook jij kan het leren. DVD 1: Basiscursus Pottenbakken DVD 2: Draaitechnieken Hoge en bolle halsflessen draaien.
Bestel hier

Draaicursus Pottenbakken DVD

TERUG NAAR MENU

Atelier de Céramique Filarski /De Kleischool / Atelier d’Hôte SAS 519 552 574 R.C.S. METZ Siret 519 552 574 00013 + 519 552 574 R.C.S. AGEN Siret 51955257400021 Activité Code NAF : 8552Z : Enseignement culturel, Capital Social € 30.000,00 - TVA No: FR42519552574